Eşti aici

Sporirea sprijinului pentru instituțiile media de limbă rusă independente și pentru eforturile în domeniul Educației media

Durata proiectului: 
1 septembrie 2019 – 31 mai 2021
Finanțator: 
Ministerul Afacerilor Externe al Regatului Țărilor de Jos
Statut: 
În derulare
Scop: 
Prin intermediul acestui proiect, Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI), în parteneriat cu Internews în Moldova, își propune să dezvolte gândirea critică a elevilor vorbitori de limbă rusă din raioanele de nord și de sud ale Republicii Moldova, inclusiv din Unitatea Teritorială Autonomă Gagauzia. CJI va depune eforturi ca să-i convingă pe învățătorii și profesorii din aceste regiuni să conștientizeze importanța cursului de Educație pentru media, pe care l-a elaborat în anii precedenți, și astfel să devină mesageri ai unui jurnalism de calitate, precum și a cultivării gândirii critice.
Activități: 

CJI va desfășura șase instruiri în domeniul Educației media pentru circa 90 de învățători și profesori vorbitori de limbă rusă din raioanele de nord și de sud ale Republicii Moldova, inclusiv din Unitatea Teritorială Autonomă Gagauzia. Totodată, CJI va desfășura 15 lecții de Educație media pentru elevii din aceleași regiuni.