Eşti aici

Șomajul abordat într-o serie de materiale multimedia Moldova Plus

20 Aprilie 2017
2895 de afişări
Șomajul este tema cu care debutează o nouă serie de pachete multimedia Moldova Plus, lansate de Centrul pentru Jurnalism Independent în cadrul proiectului transfrontalier Consolidarea Independenței în Mediile de Comunicare din Moldova, Ucraina și Georgia. La 19 aprilie, a avut loc prezentarea materialelor din pachetul Șomajul realizate de echipa Moldova.org în cadrul unui briefing la care au participat partenerii din presa locală și autorii care vor realiza pachete pe parcursul proiectului.

Seria de reportaje include materiale despre: agențiile de angajare în câmpul muncii, meseria de poștaș - pe cale de dispariție, muncitorii care lucrează neoficial și provocările cu care se confruntă tinerii în căutarea unei meserii.

Pachetul conține 4 materiale multimedia care includ text, foto, video, infografice și un quiz care ajută șomerii să găsească răspunsuri la întrebările despre ce pot face în momentul în care nu mai au un loc de muncă.  Toate acestea pot fi accesate pe site-ul media-azi.md la rubrica Moldova Plus Național.

Prezentarea materialelor de către autori a fost urmată de o discuție pentru identificarea subiectelor despre șomaj relevante la nivel regional și local. Iar la final participanții au beneficiat de un workshop despre realizarea infograficelor, moderat de Angela Ivanesi.

Materialele realizate de echipa Moldova.org urmează a fi publicate de partenerii locali ai proiectului din raioanele Nisporeni, Bălți, Soroca, Cimișlia, Basarabească, Rezina, Șoldănești și orașul Bender. Aceștia la rândul lor, vor realiza propriile seturi de reportaje multimedia la tema șomajul.

Programul Moldova Plus include alte șase pachete multimedia care urmează a fi realizate și lansate până în luna ianuarie 2018 și vor fi abordate subiecte precum: Micul Business (New Project Media), Migrația (Agora), Violența Domestică (Moldova.org), Ecologia (diez.md), Sănătatea (Elena Robu), Educație/Toleranța(New Project Media).

Programul Moldova Plus face parte din proiectul ”Consolidarea Independenței în Mediile de Comunicare din Moldova, Ucraina și Georgia”, implementat de Centrul pentru Jurnalism Independent în colaborare cu Internews.