Eşti aici

​(VIDEO) Protecția datelor cu caracter personal, paravan pentru activitatea netransparentă a unor autorități publice

23 Aprilie 2021
864 de afişări
Furnizorii de informație oferă adesea răspunsuri ce întristează jurnaliștii care își documentează subiectele. Cel mai frecvent, funcționarii încearcă să-și justifice refuzurile neîntemeiate printr-o sintagmă invocată mecanic: „Protecția datelor cu caracter personal”. Același motiv se invocă și atunci când autoritățile publică deciziile pe portalul Registrului de stat al actelor locale. O multitudine de documente sunt anonimizate excesiv și nu mai au nicio valoare informativă pentru public.
 
Când anume autoritățile ne trag pe sfoară, anonimizând neîntemeiat datele din documente?

Explicăm într-o nouă ediție în format video a rubricii  „Juristul Presei”.

 

 
Rubrica Juristul Presei reflectă opinii juridice cu caracter consultativ și nu reprezintă o sursă autentică de drept. CJI nu poartă răspundere pentru prejudiciul suferit de către destinatarii consultației drept urmare a luării deciziilor bazate pe informația furnizată.

Realizarea acestui video a fost posibilă datorită suportului generos din partea poporului american și britanic prin intermediul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și UK Aid. Conținutul acestui material ține de responsabilitatea Centrului pentru Jurnalism Independent și nu reflectă în mod necesar viziunea UK Aid, USAID sau a Guvernului Statelor Unite.