Eşti aici

10 motive să participi la ediția a patra a Hackathonului media „Puterea a cincea”

26 Iunie 2018
1720 de afişări
Zilele până când vom spune „Stop înregistrare” pentru noua ediție a Hackathonului media „Puterea a cincea” sunt numărate. Iată de ce îți oferim 10 motive care te vor convinge să te înscrii în acest concurs!

1. Afli ce este educația media

Pot participa la hackathon pe tema educației media, dacă nu cunosc prea multe despre acest subiect? Sigur că da! Educația media este un domeniu relativ nou, iar unul dintre motivele pentru care ne-am propus să organizăm acest eveniment este inclusiv cel de a informa cât mai multă lume despre ce este și de ce avem nevoie de educație media.

2. Contribui la promovarea educației media

Unul din obiectivele strategice ale Centrului pentru Jurnalism Independent este promovarea educației media. Noi realizăm acest lucru prin diverse proiecte și inițiative, dar cea mai valoroasă contribuție la acest proces o au chiar consumatorii de media. Astfel, hackathonul este o platformă de implicare a acestora în dezvoltarea unor idei care vor ajuta publicul larg să facă diferență dintre adevăr și fals, să nu se lase manipulați și să fie mai conștienți de informația pe care o consumă. Dacă ai o idee cu care crezi că poți contribui, te așteptăm la hackathon, unde te vom ajuta să o dezvolți și poate chiar te vom premia pentru asta.

3. Îți consolidezi echipa
Dacă ai un grup de prieteni sau colegi cu care ați vrea să creați proiecte comune și aveți idei care pot fi realizate, acum aveți posibilitatea să faceți acest lucru. Noi vă oferim o platformă unde ați putea să deveniți o echipă cu un scop bine determinat. 

4. Dezvolți ideea
La hackathon ai posibilitatea să-ți vezi proiectul dintr-o nouă perspectivă. Ideea ta ar putea căpăta o altă formă pe parcursul celor trei zile de eveniment pentru că o echipă de mentori îți va oferi consultanță valoroasă.

5. Cunoști oameni noi
Unul din scopurile hackathoanelor este cel de a aduce împreună oamenii și ideile. Formatul evenimentului este unul care permite interacțiunea dintre oameni cu idei și scopuri comune. La hackathonul media participă jurnaliști, dezvoltatori IT, programatori, designeri, bloggeri, activiști civici, consumatori media etc.

6. Participi la ateliere și afli despre inovații în educația media
Realitatea virtuală, gamification, educație prin jocuri de societate, proiecte IT de promovare a educației media, platforme din Moldova care își propun să contribuie la promovarea gândirii critice – toate acestea vor fi prezentate de experții invitați la hackathonul din acest an.

7. Beneficiezi gratuit de sfaturile experților naționali și internaționali

Cu ajutorul experților naționali și internaționali, cu o vastă experiență în domeniul media și cel al inovațiilor, îți vei putea dezvolta ideile sau, de ce nu, să te inspiri pentru alte proiecte. Aceștia îți vor fi alături pe parcursul evenimentului, astfel încât să poți beneficia la maxim de experiența și cunoștințele lor. 

8. Înveți să lucrezi sub presiunea timpului
În cele trei zile îți vei testa propriile capacități de a lucra sub presiunea timpului și de a  lua decizii corecte. Vei învăța să-ți asculți și să-ți respecți colegii, să ții cont de opiniile tuturor membrilor echipei și să alegi formula cea mai reușită, care va contribui la realizarea scopului propus. Nu este o misiune tocmai ușoară, având în vedere că fiecare membru al echipei poate avea ambițiile și viziunile sale. De asemenea, vei avea șansa să-ți dezvolți abilitățile de comunicare și prezentare a produsului nou-creat.
 
9. Câștigi premii se valoare
În acest an, organizatorii sunt mai generoși ca niciodată. În joc sunt puse 5 premii. În funcție de complexitatea proiectelor propuse, vor fi oferite două categorii de premii pentru învingători: 2 granturi a câte 4000 de dolari și 3 granturi a câte 3000 de euro.
 
10. Obții o experiență de neuitat
Cel mai mare beneficiu al participării la hackathon este experiența pe care o vei acumula alături de alți colegi la fel de ingenioși, activi și creativi. Vei veni la concurs cu o idee, dar vei pleca cu multe altele, cu noi cunoștințe și experiențe, care te vor ajuta să devii mai bun, mai ingenios și mai creativ.