Eşti aici

Agenda CJI pentru luna august

01 August 2019
897 de afişări
Echipa Centrului pentru Jurnalism Independent (CJI) se va afla într-o scurtă vacanță la începutul lunii august, dar activitățile noastre vor continua în același ritm ca și până acum.

 

  • Astfel, în perioadele 5-7 și 8-10 august, CJI va organiza două instruiri pentru învățătorii și profesorii din țară care vor putea preda în noul an de învățământ disciplina opțională Educație pentru media în clasele III-IV și, respectiv, VII-VIII. Activitățile vor fi moderate de Loretta Handrabura, dr. în filologie, și Natalia Grâu, consultant superior la Ministerul Educaţiei, Culturii și Cercetării.
 
  • Pe 6 august, CJI invită jurnaliștii interesați de noile tendințe în domeniul media dar și de succesul Current Time (Настоящее время) la un meet-up cu jurnalistul și consultantul media Glenn Kates. Invitatul nostru a condus echipa Current Time timp de patru ani și urmează să-și  împărtășească experiența în cadrul întâlnirii care va avea loc cu începere de la ora 18:00, în incinta Media Hub Moldova, Chișinău, str. Veronica Micle 1/1, et. 2.
 
  • Portalul Media-azi.md vă va comunica despre evenimentele fierbinți din mass-media, care vor avea loc pe parcursul lunii în țară și în lume. Vom avea invitați pe sprânceană și la rubrica How to. Comentariile de miercuri vor apărea, de asemenea, cu regularitate. Dintre subiectele abordate de autorii noștri menționăm următoarele:  mass-media din Moldova în procesul de resetare a valorilor democratice, rezistența la schimbare, readucerea domeniului în albia normalității și a deontologiei profesionale, etc. Tot în comentarii ne vom referi și la pachetul de legi înregistrat în Parlamentul precedent, care conține o serie de amendamente la mai multe legi ce reglementează domeniul.
 
  • Portalul Mediacritica.md va continua să monitorizeze presa la capitolul manipulare și propagandă, iar rezultatele se vor regăsi în studiile de caz publicate pe site. De asemenea, vor fi actualizate rubricile „Media în vizor” și „Filtrează informația”, iar o nouă tehnică de manipulare va fi explicată pe îndelete într-un video explainer semnat de cercetătoarea media, Aneta Gonța.  
 
  • Departamentul Politici și Legislație Media va menține în câmpul atenției situația legislativă din sfera mass-media și va oferi consultații juridice gratuite jurnaliștilor și instituțiilor media. De asemenea, va continua întreținerea rubricii „Juristul Presei”  pe portalul Media-azi.md, unde veți afla răspuns la multe întrebări juridice ale jurnaliștilor.
 
 
Pentru a fi la curent cu activitățile desfășurate de CJI, accesați pagina noastră www.media-azi.md. De asemenea, ne găsiți pe Facebook – Centrul pentru Jurnalism Independent Moldova, Media Azi și Mediacritica; Twitter și Instagram.

Activitățile CJI sunt susținute financiar în principal de către Suedia, Deutsche Welle Akademie/ Ministerul Federal pentru Cooperare Economică și Dezvoltare din Germania, organizația National Endowment for Democracy, USAID, UK Aid și Internews.