30 Iulie 2021
5269 de afişări
Echipa Centrului pentru Jurnalism Independent (CJI) se va afla într-o scurtă vacanță la începutul lunii august, dar activitățile noastre vor continua în același ritm ca și până acum.
- În a doua jumătate a lunii august, CJI va invita profesorii care au predat sau predau disciplina Educație pentru media să se înregistreze la primul Media Literacy Forum din Moldova. Evenimentul, care se va desfășura pe 17 septembrie 2021, va aduna la Chișinău profesori, experți locali și străini pentru a pune în discuție ultimele evoluții în domeniul educației media, a împărtăși experiența țărilor vecine și a analiza perspectivele acestei noi discipline în Republica Moldova.
- Opt jurnaliști de pe ambele maluri ale Nistrului, grupați în trei echipe mixte, își vor valorifica potențialul creator pentru a realiza produse multimedia în cadrul proiectului „Jurnaliști din dreapta și stânga Nistrului creează conținut multimedia”. Materialele urmează să fie publicate la începutul lunii septembrie, pe diferite platforme media.
- Portalul Media Azi va urmări activitatea noii comisii parlamentare pentru mass-media, precum și pe cea a Consiliului Audiovizualului, pentru a vă informa despre cele mai noi decizii și evoluții din sector. La subiectul legislației din domeniu vom difuza și tradiționala emisiune Media Azi. Nu vor lipsi opiniile experților și caricaturile.
- Portalul Mediacritica nu scapă din vizor încălcările de etică și deontologie din presă și vă arată în continuare la ce accente recurg diferite instituții media atunci când informează despre cele mai importante subiecte de pe agendă. Totodată, chiar dacă primul sezon al Podcastului CuMINTE s-a încheiat, puteți reasculta edițiile oricând, pe pagina noastră sau pe platformele de podcasting, pentru că vacanța nu e prilej de relaxare atunci când este vorba de gândirea critică.
- Echipa T(V)E Privește! va continua să recepționeze plângeri din partea consumatorilor de media despre diverse cazuri pe care le consideră neconforme cu etica, deontologia și prevederile legale. În urma analizei de conținut, CJI va trimite notificări redacțiilor pentru a le remedia. În cazul în care abaterile vor persista, CJI va expedia petiții la Consiliul Audiovizualului.
- Departamentul Politici și Legislație Media va menține în câmpul atenției situația legislativă din sfera mass-media și va oferi consultații juridice gratuite jurnaliștilor și redacțiilor. De asemenea, va continua întreținerea rubricii „Juristul Presei” pe portalul Media Azi, unde veți afla răspuns la multe întrebări juridice ale jurnaliștilor.
- La Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism continuă cea de-a doua etapă a campaniei de admitere pentru anul de studii 2021-2022. Detalii despre procedura și criteriile de admitere găsiți pe pagina web a școlii.
Pentru a fi la curent cu activitățile desfășurate de CJI, accesați pagina noastră www.media-azi.md. De asemenea, ne găsiți pe Facebook – Centrul pentru Jurnalism Independent Moldova, Media Azi și Mediacritica; Twitter, Telegram și Instagram.
Activitățile CJI sunt susținute financiar în principal de către Deutsche Welle Akademie/ Ministerul Federal pentru Cooperare Economică și Dezvoltare din Germania, USAID, UK Aid, Internews, Fundația Soros-Moldova, Misiunea OSCE în Republica Moldova, Ambasada Regatului Ţărilor de Jos în Republica Moldova, Suedia și Uniunea Europeană.
Activitățile CJI sunt susținute financiar în principal de către Deutsche Welle Akademie/ Ministerul Federal pentru Cooperare Economică și Dezvoltare din Germania, USAID, UK Aid, Internews, Fundația Soros-Moldova, Misiunea OSCE în Republica Moldova, Ambasada Regatului Ţărilor de Jos în Republica Moldova, Suedia și Uniunea Europeană.