31 Mai 2019
1716 afişări
Vine vara, iar odată cu ea, și perioada vacanțelor. Centrul pentru Jurnalism Independent a avut grijă să aveți o odihnă activă și creativă, începând chiar cu luna iunie. Citiți agenda noastră și alegeți activitățile care vă interesează.
- Evenimentul principal al lunii iunie este Hackathonul de media Puterea a cincea, care a ajuns la ediția a V-a. Întrucât anul curent hackathonul va explora tema Multimedia, invităm jurnaliștii, dezvoltatorii IT, designeri și toți cei care au idei bune și vor să creeze aplicații multimedia să participe la eveniment, în perioada 28-30 iunie 2019, la Chișinău. Echipele se pot înregistra cu o idee de proiect până la data de 20 iunie. Urmăriți-ne pe Facebook pentru mai multe detalii.
- La 18 iunie, profesorii care au predat cursul opțional Educație pentru media elevilor din clasele gimnaziale în anul de studii 2018-2019 vor fi invitați la un follow-up, pentru a-și împărtăși experiența acumulată și a face schimb de bune practici cu colegii din alte instituții de învățământ.
- Tot în iunie, vom lansa un nou atelier online. De această dată, vă vom oferi o lecție virtuală despre fact-chekingul politic, iar în calitate de expertă am invitat-o pe Elena Calistru, din România, președinta și cofondatoarea organizației neguvernamentale Funky Citizens. ONG-ul activează în zona bunei guvernări și deține expertiză în domenii, precum monitorizarea banilor publici, sistemul justiției, administrația publică.
- Portalul Media-azi.md vă va ține la curent cu evenimentele din domeniu. În luna iunie vom aborda subiecte de actualitate și în cadrul rubricii de comentarii. De exemplu, despre cum e percepută presa în mediul politic și ce anume determină comportamentul neadecvat al politicienilor în raport cu jurnaliștii – vom afla de la directorul companiei de consultanță și promovare a imaginii Poliexpert, Igor Volnițchi. La aceeași rubrică, jurnalistul RISE Moldova, Nicolae Cușchevici, va veni cu un comentariu despre scurgerile de informații. Ca și până acum, vă invităm să urmăriți sfaturile unor experți în cadrul rubricii How to.
- Portalul Mediacritica.md va publica un tutorial digital despre influenceri și rolul lor în societate. De asemenea, portalul va continua să monitorizeze presa la capitolul manipulare și propagandă, iar rezultatele vor fi analizate în studiile de caz publicate pe site. Rubricile „Media în vizor” și „Filtrează informația” vor fi actualizate.
- Departamentul Politici și Legislație Media va continua să urmărească situația legislativă din domeniul mass-media și să ofere consultații juridice gratuite jurnaliștilor și instituțiilor media. De asemenea, în fiecare zi de vineri vă invităm să citiți rubrica „Juristul Presei”, pe portalul Media-azi.md, unde veți afla răspuns la multe întrebări juridice ale jurnaliștilor.
- Luna iunie este și ultima din anul academic 2018-2019 la Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism. Studenții își vor testa abilitățile și cunoștințele acumulate la cursuri în cadrul stagiului de practică de patru săptămâni pe care îl vor susține în diverse redacții. Iar cei mai buni dintre ei ar putea obține chiar o angajare imediată.
- La sfârșit de iunie, studenții ȘSAJ vor primi certificatele de absolvire.
- În această perioadă, la ȘSAJ, continuă campania de admitere pentru anul de studii 2019-2020. Termenul limită de depunere a dosarelor este 1 iulie, iar detaliile despre procedura și criteriile de admitere pot fi găsite pe http://www.scoaladejurnalism.md/ro/slider/admitere, pe pagina noastră de Facebook și pe contul de Instagram.
Pentru a fi la curent cu activitățile desfășurate de CJI, accesați pagina noastră www.media-azi.md. De asemenea, ne găsiți pe Facebook – Centrul pentru Jurnalism Independent Moldova, Media Azi și Mediacritica; Twitter și Instagram.
Activitățile CJI sunt susținute financiar în principal de către Suedia, Deutsche Welle Akademie/ Ministerul Federal pentru Cooperare Economică și Dezvoltare din Germania, organizația National Endowment for Democracy, USAID, UK Aid și Internews.