Eşti aici

A apărut Buletinul legislativ, ediția ianuarie - februarie

28 Martie 2016
1169 de afişări
Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) a publicat, luni, 28 martie, primul Buletin Legislativ pentru anul 2016. Ediția conține proiecte de acte legislative pentru modificarea și completarea actelor normative care vizează mass-media; decizii emise de Consiliul Coordonator al Audiovizualului; hotărâri ale Curții Europene pentru Drepturile Omului; declarații ale CJI și organizațiilor de media din lunile ianuarie-februarie.

Cititorii vor putea lua cunoștință de proiectul hotărârii cu privire la raportul anual al Consiliului Coordonator al Audiovizualului pentru anul 2015 care a fost depus în Parlament, conform prevederilor art. 49, alineatul (2) al Codului Audiovizualului, precum și proiectul legii pentru modificarea și completarea Codului Audiovizualului al Republicii Moldova, care vine să neutralizeze procesul de monopolizare a mass-mediei.

Buletinul mai include deciziile Consiliului Coordonator al Audiovizualului din această perioadă cu indicarea titlului, numărului, datei când au fost adoptate și link-urile acestora.
 
În continuare, sunt prezentate succint două cazuri examinate de CEDO, în care reclamanții sunt jurnaliști și instituții media din Turcia. Ambele vizează încălcarea art. 10 - ”Libertatea de exprimare” - din Convenția Europeană a Drepturilor Omului.
 
În finalul ediției sunt prezentate declarațiile CJI și organizațiilor de media privind situația îngrijorătoare provocată de incidentele tot mai frecvente care au loc între protestatari și reprezentanții mass-media, și de declarații făcute de liderul Partidului Liberal (PL) şi deputatul în Parlament, Mihai Ghimpu, în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la postul de televiziune N4, în data de 12 februarie curent.
 
Ediția ianuarie-februarie a Buletinului legislativ poate fi accesată pe portalul Media Azi la rubrica Utile sau aici: http://media-azi.md/ro/buletin-legislativ/buletin-legislativ-76

Buletinul legislativ este realizat de Centrul pentru Jurnalism Independent cu suportul financiar al organizației Civil Rights Defenders din Suedia, partener al CJI.