Eşti aici

Au fost desemnați câștigătorii granturilor pentru campanii împotriva dezinformării și propagandei în media

20 Iulie 2018
2269 de afişări
Centrul pentru Jurnalism Independent anunță totalurile concursului de selectare a beneficiarilor granturilor pentru campanii împotriva dezinformării și propagandei în media, oferite în cadrul proiectului „Presa în sprijinul democrației, incluziunii și responsabilității în Moldova” (MEDIA-M).

În urma procesului de evaluare a dosarelor, juriul a selectat următorii câștigători: 

  • ONG Academia de Creație și Inovații Mediatice cu proiectul „Gândești ca ei? sau DOSAR «Fact checking»”
  • SRL Miraza cu proiectul „Din fake în fake!”
 
La concurs au fost depuse șase dosare. Criteriile de evaluare a proiectelor au inclus: plan de implementare, oferta practică și cu termene bine stabilite pentru fiecare parte; public-țintă potrivit, planuri de promovare și viabilitate.

Din juriu au făcut parte cercetătoarea media Aneta Gonța, jurnalistul Dumitru Lazur, Alina Radu, directoarea Ziarului de Gardă, Lilia Zaharia, jurnalistă în cadrul proiectului Stopfals.md, Victor Spînu, coautorul aplicației Trolless.
 
Granturile pentru campanii împotriva dezinformării și propagandei în media sunt acordate de Centrul pentru Jurnalism Independent în calitate de partener în cadrul proiectului „Presa în sprijinul democrației, incluziunii și responsabilității în Moldova” (MEDIA-M), finanțat de USAID și implementat de Internews. Proiectul MEDIA-M își propune să promoveze dezvoltarea unei prese independente și profesioniste în Moldova, contribuind la formarea unui sector media mai rezistent la presiuni politice și financiare.