Eşti aici

Câștigătorii World Press Photo 2018: Jesco Denzel, premiul I la categoria Subiecte de actualitate, Singles

28 Noiembrie 2018
852 de afişări
Fotografia intitulată „Lagos Waterfronts under Threat” a fost realizată de fotograful german Jesco Denzel pentru Agenția laif.
 
Istoria fotografiei: Un vas cu turiști din Lagos Marina traversează canalele din comunitatea Makoko - un vechi sat de pescari transformat într-un uriaș așezământ improvizat – pe malurile lagunei Lagos, în Lagos, Nigeria. Makoko are o populație de aproape 150.000 de oameni, iar familiile multora dintre ei au trăit acolo generații la rând. În același timp, Lagos este în proces de extindere, iar terenurile pentru construcții sunt la mare căutare în zonă. Afacerile imobiliare în împrejurimile lagunei sunt puține și există planuri pentru demolarea așezărilor precum cea a comunității Makoko, în favoarea construirii blocurilor cu apartamente: locuințe pentru cei înstăriți. Având în vedere că guvernul consideră aceste comunități așezăminte improvizate, locuitorii ar putea fi evacuați fără garanția de a primi alte spații locative. În plus, dislocarea comunității de pe malul apei îi privează pe locuitori de mijloace de existență.

Expoziția World Press Photo poate fi vizitată la Muzeul Național de Istorie a Moldovei în perioada 21 noiembrie – 12 decembrie 2018.

Evenimentul este organizat de Fundația World Press Photo din Olanda, în parteneriat cu Centrul pentru Jurnalism Independent, cu suportul Ambasadei Regatului Țărilor de Jos.