Eşti aici

Campanie CJI „Cheamă-ne în școala ta!”

02 Septembrie 2016
1772 de afişări
La început de nou an școlar, Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) își reia activitățile de educație mediatică destinate tinerilor. Zeci de elevi din mai multe școli și licee din țară vor beneficia de lecții de educație mediatică în cadrul proiectului „Promovarea educației mediatice și a standardelor profesioniste în presă pentru un public informat”.

În luna septembrie, CJI va desfășura Campania „Cheamă-ne în școala ta!”, în cadrul căreia vom promova inițiativa de educație mediatică. Așadar, profesorii și elevii interesați ca asemenea activități să se desfășoare și în instituțiile lor de învățământ, sunt rugați să ne contacteze, iar noi vom da curs acestor invitații.

Lecțiile vor fi moderate de experți media, care vor explica tinerilor cum are loc, de obicei, dezinformarea prin intermediul mass-media și cum ar putea identifica falsurile din presă consumatorii de media. De asemenea, participanții la astfel de evenimente vor afla care sunt funcțiile presei, ce reguli trebuie să fie respectate la scrierea unei știri credibile și cum se pot informa din mai multe surse pentru a evita manipularea.

Tot în acest proiect, CJI va lansa și un spot video, care va promova gândirea critică a tinerilor.

CJI este prima organizație de media care a desfășurat proiecte de educație mediatică în Republica Moldova, cu scopul de a cultiva consumul conștient de media.

Proiectul „Promovarea educației mediatice și a standardelor profesioniste în presă pentru un public informat” este implementat de Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI), cu sprijinul financiar al Fundației Soros-Moldova/Programul Mass-media.

Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI)  este prima organizație de media care acordă asistenţă jurnaliştilor şi instituţiilor media din Republica Moldova, având scopul de a contribui la consolidarea unei prese libere și viabile, prin intermediul proiectelor ce oferă instruire în domeniul jurnalismului și relații cu publicul, campanii media, advocacy, cercetare și  educație mediatică.