Eşti aici

CCA recomandă posturilor TV să difuzeze gratuit emisiunile ”Împărțit la doi”, realizate de CJI

28 Aprilie 2017
2731 de afişări
Emisiunile ”Împărțit la doi” sunt recomandate spre difuzare posturile de televiziune din Moldova. Decizia a fost luată de Consiliul Coordonator al Audiovizualului (CCA) la ședința din 27 aprilie. Astfel, CCA a acordat susținere demersului Centrului pentru Jurnalism Independent (CJI) și a îndemnat posturile de  televiziune aflate sub jurisdicția Republicii Moldova, să difuzeze, cu titlu gratuit,  emisiunile realizate de CJI  în cadrul campaniei „Presa echilibrează genul!”, în vederea promovării modelelor pozitive de implicare a femeilor și bărbaților și combaterea stereotipurilor de gen prin intermediul mass-media.

Pe parcursul campaniei ”Presa echilibrează genul!” vor fi realizate 20 de emisiuni, care se vor referi la diverse aspecte legate de problematica de gen și vor veni cu o abordare specifică de implicare a femeilor și bărbaților. Emisiunile vor fi lansate în perioada aprilie 2017- februarie 2018 și vor putea fi urmărite pe portalul moldova-azi.md.

 În cadrul aceleiași ședințe, CCA a recomandat spre difuzare gratuită posturilor TV, seria de documentare ”Punți către Europa” realizate de  Realitatea TV.

Campania ”Presa echilibrează genul!” este implementată de Centrul pentru Jurnalism Independent cu sprijinul financiar al  Agenției Suedeze pentru Dezvoltare şi Cooperare Internaţională, prin intermediul Ambasadei  Suediei în Chișinău.