Eşti aici

Centrul pentru Jurnalism Independent anunță rezultatele concursului de selectare a autorilor de pachete multimedia Moldova Plus

22 Februarie 2017
3009 afişări
Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) a desemnat câștigătorii concursului de selectare a autorilor de pachete multimedia Moldova Plus, care vor fi realizate în cadrul proiectului “Consolidarea independenței în mediile de comunicare din Moldova, Georgia și Ucraina”.

În urma evaluării dosarelor depuse, juriul a ales cinci echipe/autori care au acumulat cel mai mare punctaj pentru realizarea celor șapte pachete. Patru din temele pachetelor ”Moldova Plus” - Educația/Toleranța, Migrația, Șomajul, Violența domestică, au fost sugerate de către juriul proiectului, și trei vor fi stabilite împreună cu partenerii proiectului din mass media locală după ce vor fi semnate contractele cu câștigătorii.

1. agora.md va pregăti un pachet - “Moldova Plus Migrația”,
2. Moldova.org va realiza două pachete - “Moldova Plus Violența domestică” și “Moldova Plus Șomajul”,
3. New Project Media va produce două pachete - “Moldova Plus Educația/Toleranța”, a doua temă va fi stabilită împreună cu partenerii din presa locală,
4. Elena Robu va fi autoarea unui pachet (tema va fi stabilită împreună cu partenerii din presa locală),
5. diez.md va realiza un pachet (tema va fi stabilită împreună cu partenerii din presa locală). 

Din compenența juriului au făcut parte Sorina Ștefârță, directoare, Școala de Studii Avansate în Jurnalism; Petru Macovei, director executiv, Asociației Presei Independente (API); Diana Răileanu, jurnalistă, Radio Europa Liberă, Dumitru Lazur, jurnalist RISE Moldova, Angela Sîrbu, directoare de proiect, Internews.

În total, pentru concurs au fost depuse șapte dosare, iar criteriile de evaluare au inclus între altele: gradul de profesionalism al echipei, calitatea portofoliului, originalitatea conceptelor propuse, și bugetul rezonabil pentru realizarea lucrărilor.

Perioada de pregătire a unui pachet multimedia va fi de patru săptămâni. Primul pachet urmează să fie lansat in luna martie 2017.

”Consolidarea independenței în mediile de comunicare din Moldova, Ucraina și Georgia” este un proiect al Centrului pentru Jurnalism Independent (CJI) din Moldova și Internews care se desfășoară în perioada septembrie 2016 - mai 2018. Persoană de contact: Rodica Catareu, coordonatoare de proiect, сoordonator@ijc.md , tel.: 022 213 652.