Eşti aici

CJI anunță înscrierea participanților pentru al doilea training din cadrul programului Date deschise pentru un public informat

16 Noiembrie 2016
2943 de afişări
Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) invită jurnaliștii, activiștii civici și specialiștii IT la un nou training din domeniul jurnalismului de date, parte a programului ”Date vizibile pentru un public informat”.
 
Activitatea va avea loc în perioada 2-3 decembrie, la Chișinău și va fi moderat de doi experți în domeniu, Anatoly Bondarenco, co-fondatorul texty.org.ua, un portal care îmbină jurnalismul clasic și cel digital. Expertul ucrainean mai este și liderul unei echipe de designeri, programatori și jurnaliști care lucrează în domeniul jurnalismului de date. Al doilea trainer va fi Dumitru Lazur, jurnalist cu o experiență vastă în domeniu, reporter RISE Moldova, specializat în investigații și reportaje-anchetă.
 
Participanții vor învăța cum să utilizeze instrumente avansate de procesare a datelor deschise și să colaboreze în echipe mixte pentru a realiza investigații complexe și  profesioniste. La fel, participanții vor avea ocazia să afle despre experiențele celor doi experți în domeniul jurnalismului de date.  În urma instruirii, aceștia vor crea echipe a câte două persoane și vor lucra la realizarea investigațiilor jurnalistice.  
 
Jurnaliștii instruiți în cadrul programului ”Date vizibile pentru un public informat” vor avea posibilitatea să obțină  burse de cercetare în cadrul  redacției Rise Moldova sau  să participe la o Școală de vară, care va avea loc în Cehia, în 2017. Toate detaliile vor fi anunțate ulterior de către organizatori.
 
La programul de instruire, planificat pentru data de 2-3 decembrie,  se pot înscrie jurnaliști din presa locală și națională, activiști civici și specialiști IT. Cheltuielile de cazare, alimentare și transport vor fi acoperite de Centrul pentru Jurnalism Independent. Pentru vorbitorii de limbă rusă, va fi asigurată traducere.
 
Toţi cei interesaţi să participe la program sunt rugaţi să expedieze CV-ul până la 27 noiembrie 2016, la adresa:  coordonator@ijc.md. Pentru alte detalii ne puteți contacta la tel. (022) 21 36 52.
 
Această activitate este implementată de Centrul pentru Jurnalism Independent, în parteneriat cu Transitions Online, cu suportul financiar al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Cehe și și National Endowment for Democracy.