Eşti aici

CJI anunță tender privind selectarea unei companii sociologice/expert independent pentru evaluarea unui proiect

30 Octombrie 2015
1371 de afişări
Centrul pentru jurnalism independent (CJI) invită companiile sociologice şi experţii independenți să participe la un tender pentru evaluarea proiectului “Combaterea discursului de ură în media online și pe rețele de socializare”. Proiectul este implementat de CJI în perioada 1 martie –  31 decembrie 2015.

Sarcini: Evaluatorul va analiza principalele componente ale proiectului CJI pentru a stabili eficacitatea, funcţionalitatea şi relevanţa activităţilor din cadrul proiectului, impactul asupra grupului ţintă şi durabilitatea proiectului. De asemenea, evaluatorul va întocmi un raport analitic în limba engleză, bazat pe rezultatele cercetării.
Eligibilitate: la tender pot participa atât organizaţiile specializate, cât şi experţii independenţi, care activează în R. Moldova.
Calificări necesare: Participanţii la tender trebuie să aibă minimum doi ani de experienţă în domeniul cercetărilor sociologice şi a evaluării proiectelor şi programelor; abilităţi de cercetare cantitativă şi calitativă; capacitatea de a întocmi rapoarte analitice, precum şi să cunoască limbile română, rusă şi engleză.
Durata contractului: 13 noiembrie – 20 decembrie 2015
Dosarul de participare trebuie să includă: o descriere a metodologiei de cercetare, calendarul activităţilor planificate, bugetul cercetării, o prezentare a organizaţiei cu detalii despre experienţa în domeniu şi CV-urile participanţilor la cercetare.

Dosarele de participare la tender pot fi expediate la:
email: cbobirca@ijc.md sau la adresa: CJI, str. Şciusev 53, Chişinău, MD 2012. Pentru detalii: tel. (022) 21 36 52. Persoana de contact: Cristina Bobârcă, Șefa Departamentului Instruire și Comunicare.
Termenul-limită de prezentare a dosarelor de participare: 8 noiembrie 2015. 

Despre proiect: activitățile proiectului au început în martie 2015 și se vor încheia în decembrie 2015. Pentru a aprecia conținutul media online, CJI a monitorizat 15 portaluri media și a lansat rapoarte, în care a analizat modul în care sunt abordate subiecte sensibile despre minorități și grupuri dezavantajate, dar și cum administratorii acestor resurse web moderează comentariile postate de cititori. Pornind de la rezultatele monitorizării, jurnalişti și moderatori de web site-uri au beneficiat de instruire și au aflat cum să promoveze responsabilitatea în presă prin publicarea de materiale nediscriminatorii, cu respectarea normelor etice și promovarea toleranței și cum să modereze comentariile postate de internauți, atât tehnic, cât și la nivel de conținut.
Tot în cadrul acestui proiect, au fost organizate lecții despre discursul de ură, la care au participat studenții Școlii de Studii Avansate în Jurnalism, precum și de la alte facultăți de jurnalism din țară.
Pentru a sensibiliza jurnaliștii și consumatorii de media, CJI a realizat producții video, prin care a promovat mesaje de toleranță. Mesajele de toleranță au fost transmise și prin intermediul mai multor materiale publicate de echipa editorială a portalului Media Azi.

Proiectul se desfăşoară cu susţinerea financiară a organizaţiei suedeze “Civil Rights Defenders”, partener al CJI.