Eşti aici

CJI anunță tender privind selectarea unei companii sociologice/expert independent pentru evaluarea unui proiect

03 Noiembrie 2015
1546 de afişări
Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) invită companiile sociologice şi experţii independenți să participe la un tender pentru evaluarea proiectului „Fortificarea cadrului legislativ în domeniul mass-media în Republica Moldova”. Proiectul este implementat de CJI în perioada ianuarie – decembrie 2015.
Sarcini: Evaluatorul va analiza principalele componente ale proiectului CJI pentru a stabili eficacitatea, funcţionalitatea şi relevanţa activităţilor din cadrul proiectului, impactul asupra grupului ţintă şi durabilitatea proiectului. De asemenea, evaluatorul va întocmi un raport analitic în limba engleză, bazat pe rezultatele cercetării.
Eligibilitate: la tender pot participa atât organizaţiile specializate, cât şi experţii independenţi, care activează în R. Moldova.
Calificări necesare: Participanţii la tender trebuie să aibă minimum doi ani de experienţă în domeniul cercetărilor sociologice şi a evaluării proiectelor şi programelor; abilităţi de cercetare cantitativă şi calitativă; capacitatea de a întocmi rapoarte analitice, precum şi să cunoască limbile română, rusă şi engleză.
Durata contractului: 20 noiembrie – 20 decembrie 2015
Dosarul de participare trebuie să includă: o descriere a metodologiei de cercetare, calendarul activităţilor planificate, bugetul cercetării, o prezentare a organizaţiei cu detalii despre experienţa în domeniu şi CV-urile participanţilor la cercetare.
Dosarele de participare la tender pot fi expediate la:
email: otiganescu@ijc.md sau la adresa: CJI, str. Şciusev 53, Chişinău, MD 2012. Pentru detalii: tel. (022) 21 36 52. Persoana de contact: Olga Țîganescu, Coordonatoarea Departamentului Politici și Legislație Media.
Termenul-limită de prezentare a dosarelor de participare: 10 noiembrie 2015. 
Despre proiect: activitățile proiectului au început în ianuarie 2015 și se vor încheia în decembrie 2015. Pentru a depista încălcările legislației media, dar și modificările din acest domeniu, CJI a monitorizat deciziile tuturor instituțiilor din domeniu, și nu numai: CCA, Parlamentul Republicii Moldova, Comisiei Parlamentare pentru media, Consiliul de Observatori ai TRM, Organizații non-guvernamentale etc. Mai mult, în cazurile în care a fost grav încălcată legislația din domeniul mass-media, CJI a luat atitudine prin declarații. Totodată în cadrul proiectului 17 jurnaliști au fost instruiți cum se aplică legislația cu privire la defăimare și accesul la informație în activitatea jurnalistică. Tinerii au învățat ce informații sunt deschise pentru jurnaliști, dar și cum se scriu cererile de obținere a informației. De asemenea, în cadrul proiectului va fi lansat Ghidul pentru funcționari publici și jurnaliști privind aplicarea uniformă și corectă a Legii privind accesul la informație și Studiul privind activitatea Consiliului de Observatori al Companiei Publice „Teleradio-Moldova”

Proiectul se desfăşoară cu susţinerea financiară a organizaţiei suedeze “Civil Rights Defenders”, partener al CJI.