Eşti aici

CJI invită fotojurnaliştii să descopere arta fotografică prin prisma concursului World Press Photo

20 Octombrie 2020
945 de afişări
Centrul pentru Jurnalism Independent invită fotojurnaliştii din Republica Moldova să participe la instruirea „Descoperim arta fotografică prin prisma World Press Photo”. Evenimentul are loc în contextul expoziţiei internaţionale World Press Photo, care în anul 2020 va ajunge la Chişinău pentru a patra oară consecutiv, în perioada 18 noiembrie – 9 decembrie. Instruirea se va desfăşura în format online, în perioada 5-6 noiembrie 2020.   
 
La instruire sunt invitaţi să participe fotojurnaliştii interesaţi de:
  • Fotografie şi importanţa artei fotografice;
  • Storytelling-ul fotografic;
  • Participarea la concursul internaţional World Press Photo. 
Instruirea va fi susţinută de fotografa georgiană Daro Sulakauri şi reprezentantele Asociaţiei World Press Photo din Olanda, Thera Vermeij şi Suzan van den Berg.
 
Daro Sulakauri este o fotografă freelancer din Georgia. Proiectele sale relevă problemele sociale din Caucaz, inclusiv din Georgia. Lucrările ei au fost publicate în National Geographic, New York Times, Forbes, GEO Magazine, Der Spiegel, Mother Jones, Sunday Times, The Economist, Bloomberg, die Zeit.
 
Thera Vermeij este fotojurnalistă olandeză. Activează în cadrul Asociaţiei World Press Photo din 2009, acumulând o vastă experienţă în domeniul jurnalismului vizual. În ultimii 7 ani activează în cadrul Departamentului Concursuri, World Press Photo. Thera cunoaşte istoria concursului și este dispusă să ofere fotojurnaliştilor din Moldova informaţii referitoare la participarea în cadrul concursului internaţional de fotografie World Press Photo.
 
Suzan van den Berg este istoric de artă, a început să lucreze pentru World Press Photo în 2016. Activează în Departamentul Expoziții și organizează numeroase expoziții pe întreg globul. De asemenea, a contribuit la organizarea Expoziției World Press Photo la Chişinău în anul 2019.
 
În cadrul instruirii, discuţiile se vor axa pe importanța artei vizuale în general şi concursul World Press Photo în particular. Participanţii vor afla care sunt regulile de înscriere la acest concurs internaţional pentru a putea participa la el în viitor.
 
Instruirea va avea loc în limba engleză, cu traducere în română.

Doritorii se pot înregistra la instruire completând acest formular. Termenul-limită este 1 noiembrie 2020. Persoana de contact: Mariana Tabuncic, manageră de program, CJI. Vă îndemnăm să vă înregistraţi din timp, pentru că numărul participanţilor este limitat - 12.

În procesul de selecție, CJI  nu  discriminează direct sau indirect candidatul/candidata pe criterii de sex, vârstă, apartenență națională, rasă, etnie, religie, viziuni politice, orientare sexuală, origine/statut social, etc. Se va ține cont doar de competențele profesionale ale candidaților. CJI oferă șanse egale tuturor, dosarele fiind analizate obiectiv și cu asigurarea deplinei confidențialități.

Instruirea este organizată de Centrul pentru Jurnalism Independent cu suportul financiar al Ambasadei Olandei.