Eşti aici

CJI invită jurnaliștii la lansarea celui de-al 8-lea raport de monitorizare privind manipularea și încălcarea normelor deontologice în spațiul mediatic autohton

16 Octombrie 2017
1212 afişări
Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) vă invită miercuri, 18 octombrie, ora 10.00, la o conferință de presă în cadrul căreia va fi lansat cel de-al optulea raport de monitorizare cu titlul „Elemente de propagandă, manipulare informațională și încălcare a normelor deontologiei jurnalistice în spațiul mediatic autohton” (1 august  2017 – 1 octombrie 2017).

Principalele subiecte monitorizate de CJI în perioada 1 august – 1 octombrie au fost declararea vicepremierului rus Dmitri Rogozin persona non-grata pe teritoriul Republicii Moldova, disputa dintre Guvern și Președinție privind participarea militarilor moldoveni la exerciții militare în Ucraina, protestul anti-guvernare organizat de opoziție pe 17 septembrie și manifestațiile pro-președinte, organizate de socialiști pe 24 septembrie.

Printre concluziile raportului se menționează că instituțiile media ale căror proprietari simpatizează anumite formațiuni politice continuă să transmită, prin știri, conținut tendențios și manipulator, iar jurnaliștii aplică tehnici de manipulare în special la reflectarea subiectelor din domeniul politic.

Conferinţa de presă va avea loc la Agenţia de presă IPN, Casa Presei, str. Puşkin 22, of. 446.

Vă rugăm să confirmați participarea dvs. la adresa electronică: czavatin@ijc.md sau la numărul de telefon: 022 213 652. Persoana de contact: Cristina Zavatin, coordonatoare de programe, Departamentul Media Azi și Cercetare, CJI.
______________
Conferința de presă este realizată în cadrul Campaniei media împotriva informaţiei false şi tendenţioase STOP FALS!, desfăşurată de Asociaţia Presei Independente (API), Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) şi Asociaţia VIP a Telejurnaliştilor Independenţi din Moldova (ATVJI).