Eşti aici

CJI invită jurnaliștii la lansarea unui raport de monitorizare privind manipularea din spațiul mediatic autohton

29 Ianuarie 2018
2573 de afişări
Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) lansează miercuri, 31 ianuarie, ora 10.00 raportul de monitorizare „Elemente de propagandă, manipulare informațională și încălcare a normelor deontologiei jurnalistice în spațiul mediatic autohton (1 octombrie – 31 decembrie 2017)”.

În lunile  octombrie – decembrie 2017 , au fost monitorizate 12 instituții media – portaluri de știri și posturi TV care au reflectat evenimente de interes public major, precum au fost sistarea finanțării Uniunii Europene în sectorul justiției,  numirea lui Eugen Sturza în funcţia de Ministru al Apărării, interviul lui Vitalie Proca acordat postului Jurnal TV, summitul Parteneriatului Estic și semnarea Acordului privind Asistența Macrofinanciară de 100 milioane euro din partea UE, precum și deschiderea Biroului de Legătură al Organizației Tratatului Atlanticului de Nord la Chișinău.

Printre concluziile raportului se menționează că mai multe instituții media din țară continuă să ignore normele de scriere a știrilor și reflectare a realității, difuzând sau publicând informații incomplete, tendențioase şi/sau prezentate unilateral.

Conferinţa de presă va avea loc la Agenţia de presă IPN, Casa Presei, str. Puşkin 22, of. 446.

Vă rugăm să confirmați participarea dvs. la adresa electronică: czavatin@ijc.md sau la numărul de telefon: 022 213 652. Persoana de contact: Cristina Zavatin, coordonatoare de programe, Departamentul Media Azi și Cercetare, CJI.
___________________
Raportul de monitorizare este realizat de Centrul pentru Jurnalism Independent în calitate de partener în cadrul proiectului „Mass-media în sprijinul democrației, incluziunii și responsabilității în Moldova” (MEDIA-M), finanțat de USAID și implementat de Internews. Proiectul MEDIA-M își propune să promoveze dezvoltarea unei prese independente și profesioniste în Moldova, oferindu-le cetățenilor acces la o diversitate de perspective și contribuind la formarea unui sector media mai rezistent la presiuni politice și financiare.