Eşti aici

CJI lansează o platformă online despre și pentru educație mediatică

28 Martie 2018
1272 de afişări
Centrul pentru Jurnalism Independent lansează miercuri, 28 martie, platforma online Educația Mediatică. Această platformă este o parte integrantă a portalului Mediacritica.md și este dedicată elevilor, părinților și profesorilor din Republica Moldova, precum și tuturor celor interesați de educația mediatică.

Aici veți găsi informații utile despre educația media: manualul de Educație pentru media pentru clasele a III-a – a IV-a, curriculum-ul școlar pentru ciclul primar și gimnaziu, dar și o varietate de materiale distractive – spoturi video, teste scurte și quizuri, jocuri, articole despre ultimele trenduri etc.

Prin platforma Educația Mediatică, ne dorim să sporim accesul la resurse credibile și profesioniste despre educația mediatică și să fim mai aproape de toți cei care, până acum, nu au fost interesați de acest domeniu.
Platforma Educația mediatică are patru rubrici și mai multe subrubrici, iar în curând conținutul acestora va fi completat și cu versiunea de limbă rusă a materialelor.

CJI este prima organizație de media care a demarat activități de educație mediatică, încă în 2014. Au urmat lecții de educație media în aproape 100 de școli din țară, tabere de vară, hackathonul de media, iar din septembrie 2017 în aproape 30 de școli se pilotează cursul opțional „Educația pentru media”.
 _____________________________
Plaforma online este realizată de Centrul pentru Jurnalism Independent în calitate de partener în cadrul proiectului „Mass-media în sprijinul democrației, incluziunii și responsabilității în Moldova” (MEDIA-M), finanțat de USAID și implementat de Internews. Proiectul MEDIA-M își propune să promoveze dezvoltarea unei prese independente și profesioniste în Moldova, oferindu-le cetățenilor acces la o diversitate de perspective și contribuind la formarea unui sector media mai rezistent la presiuni politice și financiare.