Eşti aici

CJI vă invită la prezentarea proiectului noii Legi cu privire la publicitate

17 Iulie 2017
1375 de afişări
Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) invită jurnaliştii din presa locală și națională,  inclusiv din regiunea transnistreană și UTA Găgăuzia, precum și pe toți cei interesați la o dezbatere publică în cadrul căreia va fi prezentat proiectul noii Legii cu privire la publicitate.
Proiectul  noii Legii cu privire la publicitate își propune să ajusteze legislaţia naţională din domeniu la standardele și bunele practici internaționale. Acest proiect, pe de o parte, elimină inexactitățile și neclaritățile existente în cadrul juridic actual, iar, pe de altă parte, îl completează cu noi prevederi – pune accent pe concurența loială și pe drepturile consumatorului de publicitate, oferă mai multă libertate actorilor din domeniu, motivându-i să acţioneze cu responsabilitate.

La eveniment sunt invitaţi deputați din Parlamentul R. Moldova, membrii Comisiei Parlamentare cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media, reprezentanți ai Guvernului, Ministerului Justitiei, Consiliului Concurentei, membrii Consiliului Coordonator al Audiovizualului, Asociație Agențiilor de Publicitate din Moldova, experţi în domeniul mass-media, patroni media, editori, jurnalişti, lideri de opinie.
 
Dezbaterea publică va avea loc pe 25 iulie, cu începere de la ora 10.00, în mun. Chișinău, str. Pușkin, nr. 12, ”Fora Event Room Convention Center”.
Proiectul  noii Legii cu privire la publicitate face parte din campania desfășurată de CJI pentru îmbunătățirea cadrului legal din domeniul publicității. Documentul a fost elaborat în perioada ianuarie-iunie 2017 de către experții CJI, în urma unui studiu de cercetare realizat de CJI în anul 2016, care a evaluat cadrul juridic național de reglementare a domeniului publicității și a constatat  necesitatea stringentă de îmbunătăţire a acestuia.
________________________________
Această activitate este sprijinită financiar de  Agenţia Suedeză pentru Dezvoltare şi Cooperare Internaţională, prin intermediul Ambasadei  Suediei în  Chișinău.