Eşti aici

CJI vă invită la prezentarea studiului privind cadrul legal ce reglementează domeniul datelor cu caracter personal

10 Mai 2017
1947 de afişări
Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) invită jurnaliştii din presa locală și națională,  inclusiv din regiunea transnistreană și UTA Găgăuzia la o dezbatere publică în cadrul căreia va fi prezentat studiul ” Protecția datelor cu caracter personal vs libertatea de exprimare și informare.

Studiul oferă o analiză detaliată a legislației naționale și internaționale cu privire la accesul la informația cu caracter personal,  modul de prelucrare a datelor cu caracter personal în raport cu libertatea de exprimare și de informare,  precum și explicații referitor la modul de prelucrare a datelor cu caracter personal în scopuri jurnalistice etc.
 
La eveniment sunt invitați reprezentanți ai Parlamentului, membri ai Comisiei Parlamentare cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media, reprezentanți ai Ministerului Justiției, Ministerului Afacerilor Interne, reprezentanți ai Consiliului Superior al Magistraturii și ai Centrului Național pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal, experți în domeniul mass-media, patroni media, editori, jurnaliști, lideri de opinie.
 
Evenimentul va avea loc pe data de 16 mai 2017, cu începere de la ora 10.00, în sala de conferințe, Regency Hotel & Convention, (str. Sfatul Țării 17).
 
Acest eveniment face parte din  campania CJI care-și propune să îmbunătățească legislația cu privire la datele cu caracter personal din perspectiva asigurării libertății de exprimare și a accesului la informație. Campania este implementată cu sprijinul financiar al Agenției Suedeze pentru Dezvoltare și Cooperare Internațională, prin intermediul Ambasadei Suediei la Chișinău.