Eşti aici

Clubul jurnaliștilor de mediu - 29 septembrie 2015

25 Septembrie 2015
2196 de afişări
Asociaţia Jurnaliştilor de Mediu şi Turism Ecologic din R. Moldova (AJMTEM), în parteneriat cu Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) și  Ministerul Mediului, desfăşoară, la 29 septembrie 2015, o sesiune de comunicare a jurnaliştilor de mediu cu responsabilii de mediu, care combină două evenimente consecutive: Întrunire cu Ministrul Mediului, Valeriu Munteanu și un Club de presă pe tema schimbărilor climatice.
 
Întrunirea și Clubul de presă au drept scop stabilirea unei mai bune comunicări între jurnalişti şi autorităţile de mediu, fortificarea parteneriatelor dintre mass-media preocupată de reflectarea tematicii ecologice şi Ministerul Mediului, în contextul bunei guvernări de mediu, monitorizării implementării Strategiei de Mediu 2014-2023 şi prevederilor de mediu din Acordul de Asociere RM-UE.
Întrunirea cu Ministrul Mediului va avea loc în sala de şedinţe a Mişcării Ecologiste din Moldova (Chişinău, str. S. Lazo, 13), cu începere de la ora 10.00. Temele de discuții sunt Arenda Fondului Forestier, Extragerea Nisipului și Prundișului și noile reglementări privind vânatul. Totodată, ministrul va accepta și alte întrebări din partea presei.

Clubul de presă  pe tema schimbărilor climatice va avea loc în sala de ședințe nr. 3 a hotelului Le Roi (Chișinău, str. Sfatul Țării 29), cu începere de la ora 12.30. În cadrul Clubului de presă se va pune accent pe gradul de pregătire al R. Moldova pentru Conferinţa de la Paris din decembrie 2015, unde toate guvernele lumii îşi vor lua noi angajamente privind schimbările climatice şi vor semna un acord internațional pentru limitarea încălzirii globale pentru perioada de după 2020. Care este drumul R. Moldova către Paris („Road to Paris”) vom afla de la invitaţii speciali: Ministrul Mediului, Valeriu Munteanu şi Dafina Gercheva, Coordonatoare rezidentă ONU/ reprezentanta rezidentă PNUD.
Rugăm jurnaliștii interesați să participe să confirme prezența până la 28 septembrie, ora 16:00 la adresa de e-mail ajmtem@yahoo.com sau la numerele de telefon indicate mai jos.

Pentru detalii contactați: Lilia Curchi, 
director executiv AJMTEM
tel: 076770061, 079406812
 

Sursă foto: http://ecopresa.md/