Eşti aici

Concurs “Corespondent Europa”

15 Octombrie 2015
2607 afişări
Un grup de 15 jurnaliști din Republica Moldova urmează să fie specializați în jurnalism pe teme europene și să primească burse pentru a publica, timp de șase luni, pe noua platformă EurActiv.md, informații relevante despre politicile europene.
Proiectul în cadrul căruia se vor desfășura aceste activități face parte din Inițiativa pentru sprijinul libertății presei și dezvoltării independente a conținutului media care abordeză Uniunea Europeană în Republica Moldova, finanțată de Ambasada Olandei, în cadrul Programului Matra/Fondului Drepturile Omului.  
Proiectul este implementat de Centrul Român pentru Politici Europene - reprezentanța din R. Moldova, în parteneriat cu EurActiv România.

Programul va consta în patru etape:

  • Concurs de selecție a jurnaliștilor din Rep. Moldova
  • Două seminarii de pregătire pentru 15 jurnaliști (Chișinău)
  • Concurs de publicații pe tematici europene pentru participanții la seminarii
  • Vizită de studiu la Bruxelles și bursă pentru șase luni pentru trei jurnaliști - câștigătorii concursului de publicații.  
Pe 14 octombrie s-a lansat concursul de selecție a jurnaliștilor moldoveni.
Organizatorii așteaptă aplicații din partea oricărui jurnalist din Republica Moldova interesat de tematici europene. Aplicațiile trebuie transmise până la data de 2 noiembrie 2015 la adresa de mail office@crpe.ro și vor conține un CV și un articol publicat într-un domeniu relevant subiectului programului.
Un juriu independent va nota aplicațiile și 15 jurnaliști vor fi selectați pentru a participa la cele două seminarii ale proiectului. Toate costurile legate de participarea jurnaliștilor vor fi acoperite din bugetul programului.
Participanții vor avea ocazia ca la finalul celor două seminarii să dezvolte două articole specializate pentru oportunitatea de a câștiga o vizită de studiu la Bruxelles și o bursă de publicare pe noua platformă online EurActiv.md. Proiectul finanțat de Ambasada Olandei urmărește susținerea libertății presei în Republica Moldova.

Obiectivele specifice ale programului sunt:

  • Să faciliteze profesionalizarea a 15 jurnaliști din Republica Moldova în domenii precum instrumente și tehnici media și instituții și mecanisme ale Uniunii Europene
  • Să încurajeze jurnalismul liber pe teme europene în Republica Moldova
  • Să combată dezinformarea anti-UE în interiorul spațiului public din R. Moldova
  • Să faciliteze diseminarea conținutului media de calitate care abordează tematici europene prin dezvoltarea unei noi platforme online, EurActiv.md.