Eşti aici

Concurs de selectare a participanților pentru un training avansat în domeniul jurnalismului de investigație

16 Aprilie 2014
2828 de afişări
Fundația Soros-Moldova (FSM) anunță un concurs de selectare a participanților pentru un training avansat în domeniul jurnalismului de investigație. Instruirea face parte din Strategia Programului Buna Guvernare al FSM, în cadrul conceptului „Contestarea practicilor corupte și non-transparente în gestionarea fondurilor publice”.

Scopul trainingului este de a consolida capacitățile jurnaliștilor de investigație din RM, în vederea sporirii calității, dar și a numărului investigațiilor jurnalistice care vizează tematicile anticorupție, inclusiv conflicte de interes,  nereguli și fraude în gestionarea fondurilor publice, implicarea demnitarilor și funcționarilor de rang înalt în scheme de corupție, integritatea în funcție publică.

Concursul se va desfășura în perioada 14-17 mai 2014 și va fi moderat de experții Organizației RISE Project din Romania.    
 
Participanții, un grup de cca 10 jurnaliști, își vor dezvolta abilitățile în realizarea unor investigații jurnalistice de nivel național și internațional. Instruirea va avea un aspect practic și va include studierea tehnicilor și instrumentelor avansate de investigație-colectare, obținerea de abilități practice în lucrul cu bazele de date locale și internaționale; vizualizarea grafică și schematică a datelor din investigațiile jurnalistice; realizarea investigațiilor jurnalistice multimedia. În urma instruirii, participanții vor realiza o investigație jurnalistică în domeniul vizat (individual sau în grup) beneficiind de asistența experților RISE Project.   

Dosarele vor fi transmise pe adresa amusteata@soros.md până la 30 aprilie 2014 sau vor fi transmise în adresa Programului Buna Guvernare al Fundației Soros-Moldova, pe adresa: str. Bulgara 32, mun. Chișinău, Republica Moldova, MD-2001.
 
Pentru informații suplimentare, sunați la numărul de telefon: 022 270 031, Alexandru Musteața, Coordonator de Program Buna Guvernare.

Sursa: www.soros.md