Eşti aici

Concurs pentru jurnalişti şi bloggeri la tematica: „Recensământ promovat – cetăţean informat”

12 Mai 2014
2369 de afişări
Consiliul Naţional al Tineretului din Moldova, în parteneriat cu Biroul Național de Statistică, Fondul ONU pentru Populație, cu susținerea Guvernului României, anunță lansarea concursului pentru jurnaliști şi bloggeri la tematica: „Recensământ promovat – cetăţean informat”.

Prin intermediul acestui concurs, jurnaliştii și bloggerii sunt încurajați să mediatizeze atât la nivel naţional, cât şi la nivel local, subiecte legate de proiectul „Campania de informare cu privire la Recensământul Populaţiei şi Locuinţelor 2014” şi să contribuie în acest sens la diseminarea informaţiei în rândul populaţiei. Sunt invitaţi să participe jurnaliştii şi bloggerii activi din Republica Moldova,care activează în presa scrisă, online, TV şi radio.

 
Condițiile de participare:

  • Concursul „Recensământ promovat-cetăţean informat” se adresează jurnaliştilor din Republica Moldova, care se pot înscrie în competiţie cu materiale publicate în presa scrisă şi online sau difuzate audio şi video în perioada 14  aprilie- 25 mai.
  • Dosarul pentru concurs poate fi expediat la adresa electronică cntm.coresponenta@gmail.com până la data de 30 mai 2014, inclusiv.
  • Materialele de presă înscrise la concurs (3-4 materiale) trebuie să abordeze așa subiecte, precum: Campania de informare de la om la om, recensământul, importanţa participării cetăţenilor la recensământ.

Criteriile de selecție:

  • Reflectarea în mod obiectiv a nivelului de informare și a calității realizării recensământului în localitățile Republicii Moldova, în special pentru grupurile vulnerabile și minoritățile naționale.
  • Sensibilizarea societăţii civile şi încurajarea participării active a populației la recensământ.

Premii: Câștigătorii vor beneficia de o vizită de studiu în Europa, organizată de către Forumul European al Tineretului.
 
Pentru mai multe detalii, accesaţi regulamentul concursului.
 
Scopul Proiectului este ca populația din Republica Moldova, în special tinerii și grupurile vulnerabile din societate, să conștientizeze importanța și rolul recensământului atât pentru pentru instituțiile centrale de stat, autoritățile publice locale, cât și fiecare familie, persoană în parte.
 
Pentru informaţii suplimentare, Vă rugăm să contactați pe:
Natalia Screlea, Coordonator Comunicare, 
Consiliul Naţional al Tineretului din Moldova, 
Tel.: (+373 22) 233 088; 
E-mail: natalia.screlea@cntm.md
Web: www.cntm.md
FB: Natalia Screlea
 
Sursa: http://everydayjournalism.md