Eşti aici

Concurs pentru jurnalişti, lansat de MAEIE

17 Aprilie 2014
3147 de afişări

În contextul campaniei de informare privind integrarea europeană a Republicii Moldova şi cu ocazia marcării Zilei Europei, Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene anunţă lansarea concursului pentru jurnalişti “Experienţa ţărilor europene pentru procesul de integrare europeană al Republicii Moldova”.
Concursul constă în prezentarea unui concept de material jurnalistic privind procesul de integrare europeană al ţărilor care au aderat la Uniunea Europeană şi anume: Croaţia, România, Bulgaria, Slovacia, Ungaria, Polonia, Estonia, Letonia şi Lituania.
Câştigătorii - o echipă TV (formată dintr-un jurnalist şi un cameraman), un jurnalist radio şi un jurnalist din presa scrisă vor avea posibilitatea de a efectua o vizită în una din ţările menţionate mai sus pentru efectuarea unui material jurnalistic.
 
Condiţii de participare:
La concurs se pot înscrie jurnalişti din mass-media naţională şi locală din Republica Moldova (ziare, agenţii de presă, publicaţii on-line, TV şi radio). Fiecare participant trebuie să prezinte un concept pentru un material journalistic, în care va descrie detaliat:

- Subiectul concret pe care doreşte să-l analizeze (relevant pentru procesul de integrare europeană a R. Moldova în contextul liberalizării regimului de vize şi semnării Acordului de Asociere RM-UE);
- Motivul pentru care a fost aleasă anume această temă;
- Scopul materialului jurnalistic;
- Etapele de documentare a subiectului (ce surse de documentare vor fi utilizate); 
- Planul de lucru.
 
Înscrierea în concurs:
Jurnaliştii interesaţi vor prezenta la sediul MAEIE (str. 31 august 1989) sau prin e-mail: press@mfa.md
- conceptul materialului jurnalistic conform cerinţelor formulate mai sus;
- un CV actualizat.
 
Calendarul concursului: Data limită de depunere a dosarelor: 4 mai, ora 17:00.
Câştigătorii vor fi anunţaţi pe data de 9 mai.
 
Evaluare:Comisia de concurs va fi formată de câte un reprezentant al Asociaţiei Presei Independente (API), Centrului pentru Jurnalism Independent, Asociaţiei pentru Politică Externă (APE) şi al MAEIE. Conceptul articolelor sau al investigaţiei vor fi apreciate după următoarele criterii:
- corespunderea subiectului propus cu tematica concursului;
- originalitatea şi impactul subiectului;
- relevanţa sursele de documentare.
 
Contact:
Pentru informaţii suplimentare cu privire la concurs: tel. 0 22 578-254, e-mail:press@mfa.md .

Sursa: http://www.mfa.gov.md