Eşti aici

Concurs pentru jurnaliști și studenții de la Jurnalism

07 Octombrie 2015
2891 de afişări
În cadrul programului ”Consolidarea Presei Independente și a Educației Mediatice în Moldova” implementat de IREX Europa, lansăm un concurs pentru jurnaliștii și studenții de la Facultatea de Jurnalism din republică, inclusiv regiunea transnistreană, care doresc să-și îmbunătățească performanțele în realizarea unor materiale video despre integrarea europeană a R. Moldova și alte teme importante. Cel puțin 5 participanți vor fi selectați pentru a produce materiale TV, de 10-20 de minute, despre Uniunea Europeană, axate pe exemple concrete privind impactul cooperării R. Moldova cu UE și relațiile internaționale ce afectează țara și populația. Candidații pot fi din presa scrisă, de la radio, TV, din media online sau studenți de la Jurnalism. Experiența de muncă în domeniul producției video va constitui un avantaj.
Materialele vor fi produse cu ajutorul Asociației Telejurnaliștilor Independenți (ATI - www.reporterdegarda.md ) și vor fi difuzate la postul public de televiziune Moldova 1 și la alte posturi TV din republică.

Persoanele selectate își vor asuma responsabilitatea de a scrie/produce ulterior încă 4 materiale despre apropierea R. Moldova de UE sau pe alte teme cu impact major pentru R. Moldova, care vor fi publicate în ziare, la radio sau online.
Toate cheltuielile legate de producerea reportajului TV, precum și deplasările jurnaliștilor la Chișinău vor fi acoperite de program. De asemenea, participanții vor primi un onorariu în valoare de la 1000 până la 3000 de MDL pentru materialul TV realizat, în funcție de gradul lor de implicare. Cele mai bune materiale publicate, pe lângă reportajul TV, vor fi de asemenea remunerate.
IREX îi încurajează pe jurnaliștii vorbitori de limba rusă să participe la concurs.

Cei interesați sunt rugați să trimită CV-ul și formularul de aplicare coordonatoarei de program Daniela Galai - dgalai@irexeurope.eu - sau Alinei Radu alinaradu.zdg@gmail.com) până la data de 20 octombrie.
Telefon de contact: 060464641; 022/22.55.95 (Daniela Galai); 022/23.44.38 (Alina Radu).
Doar candidații selectați vor fi contactați.

----------------
IREX Europa este o organizație nonguvernamentală, nonprofit ce oferă programe inovative pentru îmbunătățirea calității educației, consolidarea presei independente, stimulează dezvoltarea unei societăți civile pluraliste și contribuie la reducerea conflictelor. Pentru mai multe detalii, vă rugăm să vizitați : www.irex-europe.fr