Eşti aici

Concurs pentru Premiul CEI SEEMO pentru jurnalism de investigație

29 Martie 2018
1583 de afişări
Inițiativa Central Europeană (CEI) și Organizația pentru Media din Sud-Estul Europei (SEEMO), în parteneriat cu Programul Media al Konrad Adenauer Stiftung în Europa de Sud-Est, anunță deschiderea concursului pentru decernarea „Premiului pentru jurnalism de investigație”, ediția 2018.

Jurnaliștii se pot înscrie la două secțiuni:

  • Categoria 1: "Jurnaliști profesioniști" (4000 de euro)
  • Categoria 2: "Tineri jurnaliști" (1000 de euro) – pentru jurnaliștii născuți după 01.01.1988
Competiția este deschisă pentru jurnaliștii din cele 18 state membre ale CEI: Albania, Austria, Belarus, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Croația, Cehia, Ungaria, Italia, Macedonia, Republica Moldova, Muntenegru, Polonia, România, Serbia, Slovacia, Slovenia și Ucraina. Termenul limită de prezentare a dosarelor este 31 mai 2018.

Se acceptă lucrări în format de jurnalism scris, radio, TV, agenție de știri și online. Lucrările admise la concurs vor fi evaluate de un juriu internațional format din jurnaliști renumiți și experți media din regiune, care ar putea include și premianți din edițiile anterioare. Juriul va examina relevanța lucrărilor prezentate la concurs, calitatea investigațiilor, precum și impactul mesajelor acestora asupra oamenilor.

Pentru premiul la Categoria 1, candidații trebuie să fie jurnaliști activi în domeniul investigațiilor pe parcursul ultimilor doi ani și să prezinte două materiale jurnalistice.

Pentru premiul la Categoria 2, candidații trebuie să fie implicați activ în jurnalismul de investigație cel puțin la nivel de activități de instruire organizate de școli/universități/ONG-uri și să fi publicat cel puțin un material jurnalistic conform cu standardele profesionale în domeniu.

Tinerii candidați vor prezenta un singur material la concurs.

În acest an se împlinesc 10 ani de când se decernează acest premiu. Premiul se oferă pentru merite deosebite acelor jurnaliști, care au adus o contribuție majoră la promovarea jurnalismului de investigație, în pofida condițiilor dificile în care sunt adeseori nevoiți să muncească.

Mai multe detalii găsiți aici: http://www.cei.int/CEI-SEEMO-award-2018