Eşti aici

Cum pot deveni rezident al Parcului IT?

12 Aprilie 2019
1607 afişări
Întrebare: Sunt designer machetator și aș vrea să știu, dacă în această calitate pot deveni rezident al Parcului IT?

Răspuns: Munca pe care o desfășurați poate fi încadrată la lit. n) art. 8 al Legii nr. 77 din 21.04.2016 cu privire la parcurile pentru tehnologia informației. Acest tip de activitate, de design specializat, bazat pe utilizarea echipamentelor de calcul specializate de înaltă performanță, vă permite să deveniți rezident al Parcului IT. Dar condiția obligatorie este să fiți înregistrat în Republica Moldova în calitate de subiect al activităţii de întreprinzător.

Calitatea de rezident al Parcului IT vă oferă și unele beneficii:
- impozitul unic de 7% din venitul din vânzări, comparativ cu 12% pe care le achitați acum, conform legislației fiscale;
- posibilitatea de a vă desfășura activitatea de muncă de la orice loc unde preferați să vă aflați.

Un model de cerere de aderare la parcul IT, precum și alte acte necesare le puteți găsi la următorul link: https://moldovaitpark.md/wp-content/uploads/2018/01/Cerere.pdf.
 
Rubrica „Juristul Presei” a fost lansată de Centrul pentru Jurnalism Independent cu scopul de a sprijini activitatea jurnaliștilor și a instituțiilor de presă, oferindu-le soluții juridice corecte, adaptate fiecărui caz în parte. În fiecare zi de vineri, puteți afla răspunsuri la chestiuni ce țin de apărarea onoarei, demnității și reputației profesionale, accesul la informație, dreptul la viața privată, statutul juridic al organizațiilor mass-media, dreptul de autor etc. Răspunsurile oferite anterior în cadrul acestei rubrici le puteți găsi aici.