Participanții la emisiune explică ce reprezintă tehnologiile digitale și de ce televiziunile din peste o suta de țări de pe glob au ales să treacă la semnalul digital. Întrucât țara noastră este singura din Europa care a tot amânat trecerea la digitalizare, ei se întreabă de ce Guvernul nu a elaborat până în prezent politicile și strategiile necesare în acest sens.
În opinia invitatului emisiunii, digitalizare înseamnă acces la un volum mai mare de informație pentru fiecare cetățean. De exemplu, dacă în prezent R. Moldova poate avea doar 3 sau 4 televiziuni cu acoperire națională, după trecerea la noua tehnologie ar putea avea 30 sau 40 asemenea televiziuni. De ce guvernările noastre nu sunt interesate ca cetățeanul să fie informat? Vedeți la ce concluzii ajung în cadrul discuției protagoniștii emisiunii.
Ultimul termen, pe care Guvernul l-a stabilit pentru încheierea trecerii la televiziunea digitală, este 31 decembrie 2017. În context, participanții la emisiune amintesc și de dificultățile cu care se confruntă posturile tv în procesul tranziției, dar și de riscurile la care sunt expuși cetățenii, care nu-și vor mai putea urmări emisiunile preferate după expirarea acestui termen.
______________
Emisiunea „Media Azi” este realizată săptămânal de Centrul pentru Jurnalism Independent. Prin intermediul ei, ne propunem să scoatem în prim-plan problemele cu care se confruntă în prezent jurnaliștii din media autohtone și să identificăm soluții la ele. Emisiunea fi vizionată pe portalurile www.moldova-azi.md, Media Azi și Mediacritica, dar și pe canalul Youtube al CJI.
Emisiunea a fost realizată cu sprijinul financiar al Agenției Suedeze pentru Dezvoltare și Cooperare Internațională, prin intermediul Ambasadei Suediei în Chișinău.