Eşti aici

Emisiunea „Media Azi”, ediția 56: Accesul la informație - ce pârghii legale au jurnaliștii pentru a-și apăra acest drept?

22 Septembrie 2017
1493 de afişări
Un fotoreporter a fost oprit să intre la conferința de presă a președintelui Republicii Moldova. O echipă de filmare a unui post TV nu a fost lăsată să intre la Congresul unui partid politic... Nu sunt cazuri singulare în Moldova. Ce pârghii legale au jurnaliștii pentru a-și apăra dreptul de a participa la evenimentele de interes public?  

Despre aceasta discută  în ediția 56 a emisiunii „Media Azi” jurnalistul Nicolae  Negru, gazda emisiunii, și invitata sa, jurista Tatiana Puiu, Reprezentanta Organizației Freedom House în Moldova.
Aflați din emisiune dacă cei care interzic reprezentanților mass-media să reflecte evenimentele de interes public pot fi sancționați în Moldova și cum ar trebui să procedeze jurnaliștii în cazul în care li s-a  încălcat acest drept garantat de Constituție. La fel, vedeți ce spun studiile realizate de Freedom House despre situația jurnaliștilor din Moldova la capitolul accesului la informație.

Într-o altă ordine de idei, aflați cum ar putea contribui la ameliorarea accesului presei la informație Grupul de lucru creat pe lângă Parlament pentru îmbunătățirea legislației media.

______________________
Emisiunea „Media  Azi” este realizată săptămânal de Centrul pentru Jurnalism Independent. Prin intermediul ei, ne propunem să scoatem în prim-plan problemele cu care se confruntă în prezent jurnaliștii din media autohtone și să identificăm soluții pentru ele. Emisiunea poate fi vizionată pe portalurile www.moldova-azi.md, Media Azi și Mediacritica, și pe canalul Youtube al CJI.
Emisiunea este realizată cu sprijinul financiar al Agenției Suedeze pentru Dezvoltare și Cooperare Internațională, prin intermediul Ambasadei Suediei la Chișinău.