Eşti aici

Emisiunea „Media Azi”, ediția 68: Este legal ca jurnaliștii să facă uz de interceptări telefonice sau video care vizează persoane publice?

19 Martie 2018
1863 de afişări
Interceptările publice apărute în spațiul media, precum și secvențele video care îi surprind pe anumiți politicieni în ipostaze nedorite constituie subiectul ediției 68 a emisiunii „Media Azi”.

Gazda acestei ediții, jurnalista Irina Gotișan, și invitații săi - directoarea Centrului de Investigații Jurnalistice, Cornelia Cozonac, și consilierul juridic la Centrul de Resurse Juridice din Moldova, Dumitru Ambroci, încearcă să răspundă la mai multe întrebări: Cât de corect este, din punct de vedere deontologic ca jurnaliștii să folosească în materialele lor interceptările telefonice sau filmările ascunse? Ce spune legea în acest sens? De fapt, ce prevalează în asemenea situații - dreptul cetățenilor la informare sau dreptul persoanelor publice la viața privată?

Nu în ultimul rând, aflați din emisiune cum trebuie să procedeze jurnaliștii, în cazul în care anumite surse le pun la dispoziție interceptări trucate? Cum evităm să facem jocul unor persoane sau instituții interesate în scurgerile de informație?

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Emisiunea „Media  Azi” este realizată de Centrul pentru Jurnalism Independent. Prin intermediul ei, ne propunem să scoatem în prim-plan problemele cu care se confruntă în prezent jurnaliștii din media autohtone și să identificăm soluții pentru ele. Emisiunea poate fi vizionată pe portalurile www.moldova-azi.md, Media-azi.md și Mediacritica și pe canalul Youtube al CJI.

Emisiunea este realizată cu sprijinul financiar al Agenției Suedeze pentru Dezvoltare și Cooperare Internațională, prin intermediul Ambasadei Suediei la Chișinău.