Eşti aici

Expoziția World Press Photo 2017 prezintă cele mai bune mostre de jurnalism vizual ale anului, la Chișinău

21 Noiembrie 2017
2346 de afişări
Expoziția World Press Photo 2017 poate fi văzută începând cu 21 noiembrie la centrul comercial „Jumbo”, etajul 4, Chișinău. Această expoziție mobilă îi arată pe câștigătorii competiției World Press Photo 2017, fiind organizată la Chișinău cu suportul financiar al Ambasadei Olandei la București, în parteneriat cu Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI).
 
Competiția World Press Photo 2017

 
Competiția anuală de fotografie premiază fotojurnaliștii pentru cele mai bune imagini care au contribuit la dezvoltarea jurnalismului vizual în anul precedent. Este principala competiție în lume pentru fotografi profesioniști din presă, fotojurnaliști și fotografi documentariști. În competiția din 2017 s-au înscris participanți din întreaga lume: 5034 de fotografi din 125 de țări au prezentat 80 408 imagini. Juriul a acordat premii în opt categorii la 45 de fotografi din 25 de țări: Australia, Brazilia, Canada, Chile, China, Republica Cehă, Finlanda, Franța, Germania, Ungaria, India, Iran, Italia, Pakistan, Filipine, România, Rusia, Africa de Sud, Spania, Suedia, Siria, Noua Zeelandă, Turcia, Marea Britanie și SUA.
 
Juriul celei de-a 60-a ediții a World Press Photo a ales imaginea realizată de fotograful de origine turcă Burhan Ozbilici drept Fotografia Anului. Fotografia lui Ozbilici – care de asemenea a luat premiul întâi la categoria „Ultimele știri” – arată cum Mevlüt Mert Altıntaş, un ofițer de poliție de 22 de ani, care nu era în exercitarea funcțiilor sale, l-a asasinat pe ambasadorul Federației Ruse în Turcia, Andrei Karlov, la o expoziție de artă la Ankara, Turcia, la 19 decembrie 2016. Ozbilici este fotograf în cadrul biroului The Associated Press la Istanbul.
 
Expoziția mobilă 2017
 
Fotografiile câștigătoare sunt prezentate în cadrul unei expoziții care a vizitat în jur de 100 de orașe în circa 45 de țări în cursul anului și a fost văzută de peste 4 milioane de oameni în întreaga lume. Lucrările din expoziția de anul acesta vor fi tipărite pe imprimante Canon și Arizona în format mare. Detaliile puteți afla pe site-ul Canon: http://www.canon-europe. com/
 
Pentru detalii puteți contacta:
Centrul pentru Jurnalism Independent
Tel: 022 21 36 52
Persoana de contact - Olga Lanovaia, coordonatoare de programe, CJI