Eşti aici

Flashmob la Ambasada Turciei cu scopul promovării dreptului la libertatea de exprimare

22 Septembrie 2016
1603 afişări
Stimați jurnaliști,
 
Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) se alătură inițiativei IFEX (International Freedom of Expression eXchange) și organizează vineri, 23 septembrie, începând cu ora 11:00, un flashmob în semn de solidaritate cu Ayșe Çelik, profesoară la o școală din Turcia. Evenimentul se va desfășura în fața Ambasadei Turciei (str. A. Mateevici 57) și are drept scop promovarea dreptului la libertatea de exprimare.
 
Ayșe Çelik a ajuns pe banca acuzaților după ce a lansat un apel la o televiziune turcă, în care a pledat pentru mai multă atenție din partea mass-media față de asasinatele și abuzurile împotriva civililor în sud-estul Turciei. Declarația profesoarei a fost co-semnată de 30 de persoane. Ulterior, pe numele acesteia și ale susținătorilor săi au fost deschise dosare penale, ei fiind numiți ”trădători” și simpatizanți ai ”organizațiilor teroriste”.
 
Întrucât pe 23 septembrie are loc prima audiție a acuzaților, la inițiativa IFEX, la sediile ambasadelor Turciei din întreaga lume urmează să aibă loc acțiunile de solidarizare în scopul promovării dreptului la libertatea de exprimare.