Eşti aici

A fost lansat concursul pentru suplinirea a două funcţii de membru al CO

22 Iunie 2015
2923 de afişări
Consiliul Coordonator al Audiovizualului (CCA) a anunţat un nou concurs pentru suplinirea a două funcţii vacante de membru al Consiliului de Observatori (CO) al Instituţiei Publice Compania „Teleradio-Moldova”, în cadrul căruia urmează a fi selectaţi trei candidaţi.

La funcţia de membru al CO este în drept să candideze persoana care este cetăţean al Republicii Moldova, are studii superioare în unul din următoarele domenii: cultură, artă, cinematografie, jurnalism, drept, gestiunea financiară şi gestiunea întreprinderii comerciale, relaţii cu publicul, relaţii internaţionale, domeniul academic, mass-media, inginerie; cunoaşte limba de stat a Republicii Moldova; nu are antecedente penale.

Funcţia de membru al CO este incompatibilă cu statutul de parlamentar, de membru al Guvernului, de membru al CCA; calitatea de deţinător, direct sau indirect, de acţiuni sau părţi ale fondului statutar al societăţilor comerciale; statutul de salariat al instituţiei publice a audiovizualului sau al altui post de radio ori televiziune; calitatea de membru de partid.

Criteriile de selecţie a candidatului sunt experienţa de muncă de cel puţin cinci ani în domeniul din care provine; profesionalism şi corectitudine.

Candidaţii vor depune, până la 6 iulie 2015, la sediul CCA, un dosar de participare.

CCA a desfășurat anterior un concurs pentru suplinirea a două funcții vacante de membru CO. În cadrul concursului care a avut loc luni, 8 iunie, niciun candidat nu a întrunit numărul necesar de voturi.
 
Menționăm că, anterior, a fost selectată candidatura lui Vitalie Tabunşcic, fost membru al CCA, dar mai e nevoie să fie selectate alte trei candidaturi, pentru a fi propuse Parlamentului spre aprobare.

CO este organul de conducere autonom al Instituţiei Publice Naţionale a Audiovizualului Compania „Teleradio-Moldova” și este compus din 9 membri.

În prezent, acesta activează cu 7 membri.

 

Sursa: trm.md