Eşti aici

Granturi pentru jurnaliști, bloggeri și fotojurnaliști

02 Martie 2015
2633 de afişări
Granturi pentru jurnaliști, bloggeri și / sau fotografi sunt disponibile în cadrul programului de granturi al Spațiului Economic European 2009 - 2014. Persoanele interesate să dezvolte materiale pe subiecte referitoare la domeniile în care programul intervine, sunt invitate să depună aplicație pentru finanțare.

Scopul programului de granturi pentru media este să asigure o diseminare cât mai largă, sau orientată spre grupurile relevante din societate, a tematicilor în care programul de granturi SEE intervine. Granturile media sprijină participarea la evenimente relevante, vizitarea unor programe, proiecte sau activități finanțate prin program. Acestea pot fi din România, țările beneficiare sau donatoare ale programului SEE.
Calendarul de evenimente din cadrul programului este disponibil aici.  

Persoanele interesante sunt rugate să prezinte detalii despre motivul pentru care se solicită finanțarea și scopul călătoriei. De asemenea, aplicanții sunt rugați să dovedească (prin CV) experiența relevantă ca jurnaliști, bloggeri sau fotojurnaliști și un acord de publicare a materialului din partea unei entități mass-media. Candidații trebuie să fie cetățeni sau entități juridice din Europa. Reprezentanții granturilor SEE vor asigura, în cadrul finanțării, varietatea în ceea ce privește canalele media, acoperirea geografică și tematicile de sensibilizare a publicului. 

Beneficiarii granturilor media vor furzniza în termen de o lună de la calatorie un raport. În cadrul acestuia vor fi oferite informații despre materialul realizat, canalele de publicare (inclusiv link-uri, dacă este posibil) și cheltuielile realizate. 

Limita superioară pentru fiecare grant este de 1.000 EUR. Granturile pot acoperi costurile de deplasare, cazare și subzistență. Fondurile neutilizate vor fi returnate.

Întrucât numărul de evenimente, ce pot fi de interes pentru jurnaliști, bloggeri și fotografi, este ridicat, nu a fost stabilit un termen limită pentru aplicare. Solicitările de finanțare sunt evaluate pe măsură ce sunt depuse. Persoanele câștigătoare sunt anunțate pe măsură ce sunt selectate. Solicitanții selectați vor primi răspuns în termen de cel mult două săptămâni.

Documentele necesare aplicației se găsesc mai jos:

Model cerere

Model raport

Pentru mai multe informații, persoană de contact: Bjarni Vestmann, șeful Administrației Comunicare și Relații Donatori, Biroul pentru Mecanismul Financiar, bve@efta.int.
Mai multe detalii se găsesc la www.eeagrants.org

Sursa: http://fondong.fdsc.ro/
Foto: http://officewriting.com