
La primul training, Cum să creăm materiale multimedia pe care toată lumea le va citi?, desfășurat pe 4-5 aprilie, au participat autorii celor 8 pachete multimedia Moldova Plus, jurnaliști de la instituțiile: Radio Chișinău, Unimedia, New Project Media și MediaLog (Tiraspol). La activități, care au avut preponderent un caracter practic, jurnaliștii au învățat mai multe despre producerea conținutului multimedia de calitate, instrumente și surse de documentare gratuite și accesibile pentru jurnaliști.
A doua rundă de instruiri a avut loc pe 9-10 aprilie. La trainingul Atragerea publicului din Moldova în era digitală au participat 23 de jurnaliști de la 12 instituții media partenere în cadrul programului Moldova Plus, din: Soroca, Bălți, Florești, Șoldănești, Rezina, Nisporeni, Cimișlia, Bender, Comrat, Ceadâr-Lunga, Basarabeasca. Pentru a adapta agenda trainingului la realitățile jurnalistice din Moldova, Oleg Gant și Jack Ronald au efectuat 7 vizite de documentare la 4 redacții de ziar: Gazeta de Sud (Cimișia), Observatorul de Nord (Soroca), SP (Bălți), Cuvântul (Rezina) și 3 redacții TV- Pro Media (Cimișia), ATV (Comrat) și Dnestr TV (Bender).
La training jurnaliștii au învățat despre avantajele publicării materialelor în format multimedia, tehnici și strategii de promovare a conținutului jurnalistic și felul în care publicul poate fi atras în era digitală. Discuțiile s-au axat pe cele 8 pachete multimedia Moldova Plus, care vor fi produse în perioada martie 2015-aprilie 2016. Primul pachet Moldova Plus Acordul de Asociere va fi distribuit de partenerii locali la începutul lunii mai 2015.
Proiectul ”Consolidarea independenței în mediile de comunicare din R. Moldova” este implementat de Centrul pentru Jurnalism Independent în colaborare cu Internews, în perioada decembrie 2014 - iulie 2016