Eşti aici

Invitație pentru jurnaliști: Chatbot și Instant Articles – pentru o mai bună comunicare online

20 Iunie 2018
1112 afişări
Centrul pentru Jurnalism Independent invită reprezentanții mass-media la o nouă întâlnire informală pe tema „Chatbot și Instant Articles – pentru o mai bună comunicare online”. Discuția va fi moderată de designerul și dezvoltatorul web Victor Spînu.
 
Chatbot și Instant Articles reprezintă două instrumente care oferă jurnaliștilor posibilitatea de a ajunge în timp util la consumatorii de media.
 
Chatbotul permite obținerea unui nou nivel de interacțiune cu utilizatorii direct în aplicația de mesagerie (Facebook Messenger, Telegram, WhatsApp etc). Acesta „șterge” granițele de comunicare și presupune un nou nivel de implicare a utilizatorilor, care, prin intermediul messengerului, au acces la cele mai importante știri, informații și notificări.

Instant Articles oferă posibilitatea de a citi articole de pe dispozitivele mobile mult mai repede. Ele se încarcă de până la zece ori mai rapid decât articolele din interfaţa web. Se estimează că, după ce un utilizator accesează un articol instant, șansele ca textul să fie citit cresc cu 70%.

Întâlnirea va avea loc pe 29 iunie, între 14:00 - 16:00, în sala de studii a Școlii pentru Studii Avansate în Jurnalism, Chișinău, str. Tighina 49/4, et. 3 (Summit Events). Vă rugăm să vă înregistrați din timp, completând acest formular. CJI va selecta participanții în funcție de numărul locurilor disponibile.

Evenimentul face parte dintr-o serie de întâlniri dintre jurnaliști și dezvoltatori IT, care vor fi organizate pe parcursul următoarelor luni de Centrul pentru Jurnalism Independent în cadrul proiectului „Mass-media în sprijinul democrației, incluziunii și responsabilității în Moldova (MEDIA-M)”, finanțat de USAID și implementat de Internews. Scopul acestora este de a facilita interacțiunea dintre reprezentanții presei și consumatorii de media, prin intermediul inovațiilor.