Eşti aici

Libertatea presei în Moldova vă pare astăzi o utopie? - Puteți schimba situația!

01 Februarie 2019
1037 de afişări
Redirecționați 2% din impozitul pe venit Centrului pentru Jurnalism Independent

S-ar părea că 2% din impozitul pe venit nu reprezintă o sumă semnificativă. Totuși, din cei 4518, 6 lei, care au ajuns pe contul CJI anul trecut grație susținerii din partea dumneavoastră, am reușit să sporim numărul de consultații juridice pentru jurnaliști și să organizăm mai multe lecții mediatice în școli și licee. Am folosit aceste resurse și pentru organizarea Zilelor Libertății Presei sau a Galei Jurnaliștii Anului. Cu alte cuvinte, sprijinul pe care ni l-ați acordat s-a materializat în acțiuni concrete, de mare utilitate publică.

Vă mulțumim că ați răspuns îndemnului nostru de a ne susține. Totodată, vă reamintim că CJI rămâne în continuare o organizație de media activă, non-politică și non-profit, care și-a asumat misiunea să contribuie la consolidarea presei libere.
Poate că astăzi ideea de presă liberă pare o idee utopică, dar cu eforturi comune din partea societății putem schimba situația. Proiectele CJI sunt bine cunoscute de jurnaliști și de consumatorii de media – prin intermediul lor ne propunem să ajutăm la profesionalizarea jurnaliștilor, la educația mediatică a cetățenilor, la perfecționarea legislației media, la promovarea activă a normelor deontologice și a solidarității de breaslă.

În prezent, CJI administrează patru portaluri. Media Azi este o tribună a jurnaliștilor și cititorilor, care are drept slogan: Pentru integritate jurnalistică. Pe lângă știri, comentarii și interviuri, aici puteți găsi rapoartele de monitorizare, studiile de specialitate și revista Mass-media în Moldova, o publicație care apare de două ori pe an. Portalul Mediacritica promovează  educația media și gândirea critică. Aici puteți găsi rubricile Observator, Filtrează informația și Media în vizor, dar, de asemenea, și multe jocuri cu premii. Moldova Azi este o resursă multimedia, unde puteți viziona toate materialele video realizate până în prezent de către Departamentul Campanii și Producție al CJI.  Școala  de  Studii Avansate în Jurnalism, care activează pe lângă CJI, de asemenea are o pagină web, unde găsiți toate informațiile despre studenții și instructorii școlii, realizările lor, condițiile de admitere etc.      

Și în acest an vă îndemnăm să redirecționați 2% din impozitul Dvs. pe venit Centrului pentru Jurnalism Independent (cod fiscal: 1009620000479), astfel încât să putem multiplica acțiunile noastre în sprijinul jurnalismul liber și independent. Doar împreună putem consolida o presă corectă, echidistantă și transparentă.