Eşti aici

Media Azi vă prezintă câștigătorii World Press Photo 2017

22 Noiembrie 2017
2641 de afişări
Expoziția The World Press Photo 2017 a fost inaugurată oficial marți, 21 noiembrie, în premieră la Chișinău. Aceasta va fi deschisă publicului larg până pe 13 decembrie, zilnic, de la 10.00 până la 20.00, în incinta Centrului Comercial „Jumbo”, etajul 4.

Media Azi vă va prezenta în fiecare zi fotografiile câștigătoare la diverse categorii.

Marele câștigător al ediției de anul acesta al World Press Photo este fotograful turc Burhan Ozbilici, cu o serie de imagini ale tânărului ofițer de poliție Mevlüt Mert Altıntaş după asasinarea ambasadorului rus în Turcia.

Legendele prezentate de autor pentru seria formată din 6 fotografii sunt următoarele:

„Ambasadorul rus Andrey Karlov a fost asasinat de un ofiţer de poliţie turc, aflat în afara serviciului, Mevlut Altintas, în timp ce ţinea un discurs la o galerie de artă în Ankara, Turcia, pe 19 decembrie. Altintas a strigat "Allahu Akbar" (Dumnezeu este mare) şi mai târziu a spus: "Nu uitaţi Alep. Nu uitaţi Siria." El a fost ucis după ce forţele speciale turceşti au ajuns la galerie. Rusia şi Turcia au sprijinit părţi oponente în războiul civil sirian; în timp ce Rusia susţinea forţele loiale guvernului sirian, Turcia sprijinea anumite grupări rebele. În lunile dinaintea atacului, relaţiile dintre cele două ţări au evoluat într-un parteneriat strategic.
 
Ambasadorul rus, Andrey Karlov.
 
Altintas strigă după ce l-a împuşcat pe ambasador. (World Press Photo of the Year)
 
Altintas, stând deasupra lui Karlov după ce l-a împuşcat.
 
Altintas ridică din nou arma deasupra.
 
Oameni ghemuiţi într-un colţ al galeriei.
 
Altintas stând deasupra lui Karlov.”

Evenimentul este organizat de Centrul pentru Jurnalism Independent cu sprijinul financiar al Ambasadei Olandei în București, România, în cadrul Programului Diplomație Publică.