Eşti aici

Oportunitate: Rețeaua moldo-germană de jurnaliști pornește online!

20 August 2018
1904 afişări
Școala de Studii Avansate în Jurnalism de la Chișinău în parteneriat cu Deutsche Gesellschaft e. V. din Berlin anunță lansarea unui proiect comun ce are drept scop crearea unei rețele moldo-germane de jurnaliști.
 
CÂND? CUM? DE CE?
 
Proiectul se adresează tinerilor jurnaliști germani și moldoveni, iar scopul lui este să scoată în prim-plan impactul Politicii Europene de Vecinătate în Republica Moldova, pentru a ne face mai vizibilă țara și a promova cooperarea cu partenerii germani.
 
Componentele-cheie ale proiectului sunt crearea rețelei de jurnaliști și lansarea unei platforme online în limba engleză, pe care aceștia își vor publica materialele. De fiecare parte, vor fi selectați 11 jurnaliști care vor merge în două vizite de studiu:
 
Chișinău - 16-23 septembrie 2018
Berlin - 4-11 noiembrie 2018

 
Participanții vor forma echipe moldo-germane comune, care vor produce articolele ca urmare a vizitelor întreprinse și a întâlnirilor pe care le vor avea. Contribuțiile urmează să fie realizate începând cu luna octombrie 2018, când va și fi lansată platforma online. Participarea la ambele vizite de studiu este gratuită și e obligatorie. Limba de lucru este engleza.
 
Programul este deschis pentru jurnaliștii din toate regiunile Republicii Moldova și din toate media - radio, TV, print, online. Studenții ȘSAJ și absolvenții Școlii sunt încurajați în mod special să participe. Menționăm, totodată, că prioritare vor fi competențele profesionale ale candidatului/candidatei.
 
Cine poate participa: Tineri jurnaliști (vârsta de maximum 35 de ani), cu o minimă experiență profesională și care dețin cunoștințe despre subiectele europene, Politica UE de Vecinătate, societatea civilă, cooperarea europeană, relațiile moldo-germane.
 
Pentru a vă înscrie: Trimiteți CV-ul și o scrisoare de motivare în limba engleză la adresa sorina.stefarta@scoaladejurnalism.md. Data-limită - 10 septembrie 2018.
 
Mult succes pentru o experiență memorabilă!