Eşti aici

Premiul CEI SEEMO pentru Jurnalismul de investigație

13 Mai 2015
2853 de afişări
Inițiativa Central Europeană (CEI) și Organizația pentru Media din Sud-Estul Europei (SEEMO), în parteneriat cu Programul Media al Konrad Adenauer Stiftung în Europa de Sud-Est, au lansat o competiție deschisă pentru decernarea ”Premiului pentru jurnalismul de investigație”, ediția 2015, ce va onora jurnaliștii de investigație care activează în presa scrisă, la radio, TV, agențiile de presă și online, se arată într-un comunicat al CEI, publicat pe pagina web cei.int.

Jurnaliștii se pot înscrie la două secțiuni: "Jurnaliști profesioniști" (4000 de euro) și "Tineri jurnaliști" (1000 de euro). Premiul se oferă pentru merite deosebite acelor jurnaliști, care au adus o contribuție majoră la promovarea jurnalismului de investigație, în pofida condițiilor dificile în care sunt adeseori nevoiți să muncească. Un juriu internațional format din jurnaliști renumiți și experți media din regiune, va examina relevanța lucrărilor prezentate la concurs, calitatea investigațiilor, precum și impactul mesajelor acestora asupra oamenilor.

Competiția este deschisă pentru jurnaliștii din cele 18 state membre ale CEI: Albania, Austria, Belarus, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Croația, Republica Cehă, Ungaria, Italia, Macedonia, Moldova, Muntenegru, Polonia, România, Serbia, Slovacia, Slovenia și Ucraina. Termenul limită de prezentare a dosarelor este 30 mai 2015.

Câștigătorii concursului vor fi premiați în cadrul Forumului organizațiilor de media din Europa de Sud-Est (SEEMF), care se va desfășura în perioada 5-7 noiembrie 2015 la București, România. ”Premiul pentru jurnalismul de investigație” CEI SEEMO se acordă anual începând cu anul 2008.