Eşti aici

Program de instruire: Tehnici inovative pentru jurnalism de calitate

09 Februarie 2018
3516 afişări
Centrul pentru Jurnalism Independent, în colaborare cu Asociația ”Balkan Investigative Reporting Regional Network” (BIRN Hub), organizează în perioada 16-17 martie 2018 programul de instruire „Tehnici inovative pentru jurnalism de calitate”.

La eveniment sunt invitați să se înscrie jurnaliști din presa locală și națională, interesați de oportunitatea de a lansa parteneriate la nivel internațional și de a-și publica materialele în presa străină.

Programul de instruire va fi moderat de doi experți străini care vor pune la dispoziția participanților un șir de instrumente și tehnici inovative de elaborare a materialelor jurnalistice de calitate. Programul va include trei componente: analiza știrilor și scrierea articolelor; jurnalismul on-line; relatarea corectă a situațiilor de conflict.

Experții vor fi:

Timothy Large – editor/mentor al Bursei pentru Excelență în Jurnalism. Timothy este jurnalist, redactor de știri și consultant în dezvoltare media cu o vastă experiență în multimedia storytelling.

Marija Ristic – directoare de programe în cadrul Balkan Transitional Justice. Marija are o vastă experiență, activând în cadrul mai multor instituții media din Serbia. Este deținătoarea premiilor în domeniul jurnalistic și unul din regizorii documentarului The Unidentified, ecranizat în cadrul Festivalului de Film din Sarajevo.

În urma instruirilor, participanții vor avea posibilitatea să participe în cadrul unui program de mentorat organizat de BIRN, iar materialele pe care le vor elabora ulterior, vor putea fi publicate inclusiv în presa internațională. BIRN reprezintă o rețea de organizații neguvernamentale care promovează libertatea de exprimare, drepturile omului și valorile democratice.  BIRN are o prezență media sporită în mediul online, în presa scrisă, TV și radio. Site-ul pilot al BIRN, www.BalkanInsight.com, unul din cele 15 site-uri în diferite limbi pe care le gestionează BIRN, este accesat în mai mult de 200 de țări din întreaga lume.

Evenimentul va avea loc în afara Chișinăului, iar cheltuielile de cazare, alimentare și transport vor fi acoperite de organizatori.

Jurnaliștii interesați să participe la program sunt rugați să expedieze CV-ul până la data de 2 martie 2018, la adresa: tabuncicmariana@gmail.com. Pentru alte detalii ne puteți contacta la tel. (022) 21 36 52.

Acest program de instruire este organizat de Centrul pentru Jurnalism Independent, în colaborare cu Asociația ”Balkan Investigative Reporting Regional Network”.