Eşti aici

Protecția consumatorului - tema ultimului pachet multimedia al programului Moldova Plus

13 Iunie 2016
2428 de afişări

Protecția consumatorului este tematica abordată de al optulea pachet multimedia din cadrul programului Moldova Plus care a fost lansat la Chișinău, vineri, 10 iunie. La eveniment au participat partenerii media locali din cadrul proiectului Consolidarea Independenței în Mediile de Comunicare și reprezentanții New Media Project care au elaborat materialele din acest pachet.

Seria de reportaje cu tematica menționată include materiale despre: condica de reclamații, produsele vândute înainte de a fi fabricate, uleiul de palmieri, care apare în produse fără a se menționa despre asta, un experiment jurnalistic: testarea la nitrați a fructelor și legumelor și un alt material despre cât de ușor își recuperează moldovenii banii pentru produsele necalitative?

Pachetul multimedia Moldova Plus protecția consumatorului conține 5 materiale, disponibile în formate foto, video, audio, text, infografice, care pot fi accesate pe site-ul media-azi.md, la rubrica Moldova Plus Național.

Materialele realizate de către echipa New Media Project și de partenerii locali vor fi publicate de către instituțiile media reprezentate de aceștia în Bălți, Soroca, Florești, Șoldănești, Rezina, Nisporeni, Cimișlia, Basarabeasca, Bender, și Comrat.

În programul Moldova Plus au fost publicate alte șapte pachete cu materiale multimedia, în care au fost abordate subiecte precum: Acordul de Asociere cu UE  (realizat de jurnaliști de la Radio Chișinău), Agricultura (Unimedia.info), Eficiența Energetică (New Project Media) și Patrimoniul cultural (Radio Chișinău), Egalitatea de gen (Unimedia.info), Business-ul mic (MediaLog) și Justiție și Anticorupție (New Project Media) .

Programul Moldova Plus face parte din proiectul ”Consolidarea Independenței în Mediile de Comunicare din R. Moldova”, implementat de Centrul pentru Jurnalism Independent în colaborare cu Internews, în perioada noiembrie 2014 - august 2016.
 
Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI)  este prima organizație de media care acordă asistenţă jurnaliştilor şi instituţiilor media din Republica Moldova, avînd scopul de a contribui la consolidarea unei prese libere și viabile, prin intermediul proiectelor ce oferă instruire în domeniul jurnalismului și relații cu publicul, campanii media, advocacy, cercetare și  educație mediatică.