Eşti aici

Rezultatele concursului de granturi mici pentru inovații media

29 Mai 2017
3515 afişări
Centrul pentru Jurnalism Independent și Internews anunță totalurile concursului de selectare a 3 beneficiari ai granturilor de inovații în media, oferite în cadrul proiectului Consolidarea Independenței în Mediile de Comunicare din Moldova, Ucraina și Georgia. 
 
În urma procesului de evaluare a dosarelor, juriul a selectat următorii câștigători: 
  • Portalul Moldova.org (dezvoltarea aplicației de jurnalism cetățenesc DIY News și stagii pentru tineri la tema inovațiilor și jurnalismului multimedia)
  • Ziarul de Gardă (crearea platformei de abonare și crowdfunding online pentru mass-media)
  • Alianța Infonet (crearea platformei care va prezenta date despre autorizațiile de comerț din municipiul Chișinău). 
La  concurs au fost depuse 18 dosare, iar criteriile de evaluare a proiectelor au inclus: gradul de profesionalism al participantului, creativitatea și elementele de inovație ale proiectului propus, fezabilitatea planului de implementare a proiectului, calitatea ofertei financiare.
Printre avantajele proiectelor desemnate câștigătoare se numără: acoperirea unui public larg; eficiența proiectelor și a rezultatelor care urmează a fi obținute; fezabilitatea din punct de vedere tehnic; acoperirea mai multor regiuni din țară.
 
Din juriu au făcut parte Sorina Ștefârță, directoare, Școala de Studii Avansate în Jurnalism; Petru Macovei, director executiv, Asociației Presei Independente (API); Diana Răileanu, jurnalistă, Radio Europa Liberă, Dumitru Lazur, jurnalist, RISE Moldova, Angela Sîrbu, directoare de proiect, Internews, Oleg Gant, expert Internews.

”Consolidarea independenței în mediile de comunicare din Moldova, Ucraina și Georgia” este un proiect al Centrului pentru Jurnalism Independent (CJI) din Moldova și Internews care se desfășoară în perioada septembrie 2016 - mai 2018.