Eşti aici

Rezultatele concursului de materiale din cadrul campaniei ”Presa echilibrează genul!”, anunțate de CJI

04 Octombrie 2017
3600 de afişări
Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) anunță rezultatele concursului de materiale jurnalistice la tema egalității de gen, desfășurat în perioada aprilie - august 2017, în cadrul campaniei ”Presa echilibrează genul!”.

Astfel, în urma evaluării dosarelor, juriul a desemnat următoarele finaliste:

Locul I (500 euro):
Cristina Cucoș (suntparinte.md), pentru materialele: „Manualele școlare „contemporane”: femeia – la cratiță și lângă copii, bărbatul – aducător de venit”; ”Experiența de a fi tată în concediul de îngrijire a copilului: „Cum să nu ai grijă de ceea ce e al tău?”; „Lecție de perseverență și devotament de la Victor Chișenco – bărbatul moașă din Republica Moldova”.

Locul II (300 euro):
Victoria Coroban (Radio Chișinău), autoarea materialelor: „Diferențele de gen în educație, la ce ne folosesc?”; „Cât de implicați sunt bărbații din Republica Moldova în educația copiilor?”.
Diana Gațcan (TV 8), cu articolul:  „Prețuri diferite percepute de localurile din Chișinău pentru femei și bărbați – discriminare pe bază de gen sau marketing?”.

Locul III (200 euro):
Nelly Lanskaia(SP Bălți), pentru articolul: "Женское лицо молдавского бизнеса".
Valentina Varban (Общественной компании Теле-радио Гагаузии), cu materialul „Гендерная дискриминация женщин на работе”.

Materialele au  fost analizate în baza următoarelor criterii: relevanța subiectului abordat în contextul temei anunțate pentru concurs; respectarea normelor deontologice; gradul/modul de documentare în procesul de realizare a materialelor; impactul materialului asupra  problemei abordate.

Juriul a premiat dosarele care au inclus materiale bine documentate, convingătoare și care au abordat egalitatea de gen într-o manieră originală.
 
Din componența juriului au făcut parte: Nadine Gogu, directoarea executivă a Centrului pentru Jurnalism Independent (CJI), Ion Bunduchi, directorul executiv al Asociației Presei Electronice (APEL), Daniela Terzi Barbăroșie, expertă gender.

La concurs au participat 13 jurnaliști și jurnaliste din presa locală și națională care au depus 21 de materiale.

Concursul a fost organizat în cadrul campaniei ”Presa echilibrează genul”, care-și propune să promoveze modele pozitive de implicare egală a femeilor și bărbaților și să combată stereotipurile de gen prin intermediul mass-media.

Campania ”Presa echilibrează genul” este  implementată de Centrul pentru Jurnalism Independent cu sprijinul financiar al  Agenției Suedeze pentru Dezvoltare şi Cooperare Internațională, prin intermediul Ambasadei  Suediei în Chișinău.