Participanți: Proiectul este destinat studenților Facultății de Jurnalism, reprezentanților ONG-urilor din domeniul mass-media (active în societate) și jurnaliștilor din Republica Moldova, care reflectă subiecte legate de grupurile socialvulnerabile.
Obiectivul și definirea problemei: Sarcina mass-media este de a contribui pozitiv la integrarea socială. Cu toate acestea, unele publicații mass-media pot contribui la dezintegrarea, la polarizarea societății și chiar la incitarea ostilității și urii între grupurile etnice și lingvistice. Jurnaliștii nu sunt întotdeauna conștienți de stereotipurile, clișeele și etichetările care se strecoară în articolele lor. În cadrul seminarului, participanții vor face schimb de opinii cu colegii și experții din Germania cu privire la experiența lor în situații de mari schimbări sociale. De asemene participanții vor discuta referitor la următoarele întrebări cheie: Cum sunt reflectate grupurile social-vulnerabile în mass-media? Sunt prezentate echilibrat minoritățile etnice? Cum să prezentăm în mass-media subiectele legate de oamenii în etate din Moldova, care nu au acces la diverse servicii? În ce context este reflectată discriminarea/ marginalizarea femeilor și a persoanelor cu posibilități limitate? Cum reacționează la publicații cei discriminați sau care se simt discriminați? Ce poate fi întreprins în societate pentru a proteja grupurile social-vulnerabile?
Costuri: Proiectul este finanțat din sursele Ministerului Federal al Afacerilor Externe al Germaniei. Organizatorii preiau cheltuielile pentru cazarea, alimentarea (mic-dejun, prânz, cină) participanților, precum și pentru programul de excursii. Cheltuielile de transport vor fi rambursate în mărimea costurilor reale, la sosire la Chișinău.
Depunerea actelor: Dosarul complet de aplicare va conține următoarele acte: CV-ul tabelar complet; o scrisoare de motivare.