Eşti aici

(VIDEO) Ce putem face când nu primim răspuns la cererile de acces la informație?

24 Februarie 2020
1365 de afişări
Centrul pentru Jurnalism Independent vă invită să vizualizați materialele rubricii  „Juristul Presei” și în format video.

În prima ediție abordăm una dintre cele mai frecvente probleme cu care se ciocnesc jurnaliștii în activitatea lor – refuzul de a primi acces la informațiile de interes public. Aflați din material recomandările referitoare la pașii pe care îi puteți întreprinde pentru a primi, totuși, răspuns la întrebările expediate.

Rubrica „Juristul Presei” a fost lansată de Centrul pentru Jurnalism Independent cu scopul de a sprijini activitatea jurnaliștilor și a instituțiilor de presă, oferindu-le soluții juridice corecte, adaptate fiecărui caz în parte. În fiecare vineri, aflați răspunsuri la chestiuni ce țin de apărarea onoarei, demnității și reputației profesionale, accesul la informație, dreptul la viața privată, statutul juridic al organizațiilor mass-media, drepturile de autor etc.

Realizarea acestui video a fost posibilă datorită suportului generos din partea poporului American și Britanic prin intermediul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și UK Aid. Conținutul acestui material ține de responsabilitatea Centrului pentru Jurnalism Independent și nu reflectă în mod necesar viziunea UK Aid, USAID sau a Guvernului Statelor Unite.