Eşti aici

Zilele Libertății Presei 2019 – Invitație la toleranță și transparență

02 Mai 2019
1939 de afişări
La 3 mai, Centrul pentru Jurnalism Independent, în parteneriat cu alte organizații de media din Republica Moldova, lansează Zilele Libertății Presei în Moldova.
La ora 10.00, jurnaliștii și societatea civilă sunt invitați la tradiționala conferință de presă, în cadrul căreia va fi lansat Memoriul privind libertatea presei în perioada 3 mai 2018 - 3 mai 2019.
La ora 11.00 în fața Parlamentului Republicii Moldova va avea loc un flashmob, unde va fi expus panoul Inamicii Presei. Protagoniștii acestui panou sunt partide și deputați din actualul parlament care au manifestat un comportament ostil la adresa instituțiilor media și a jurnaliștilor în perioada 3 mai 2018 - 3 mai 2019. Prin intermediul acestui eveniment ne dorim să atragem atenția asupra felului în care sunt tratați jurnaliștii și să transmitem următoarele mesaje deputaților:
  • Să manifeste o atitudine tolerantă și deschisă față de presă;
  • Să asigurare accesul la informație tuturor instituțiilor media; 
  • Să dea dovadă de transparență în activitate;
  • Să respecte interesul public;   
În contextul marcării Zilelor Libertății Presei, pe parcursul lunii mai vor fi organizate un șir de evenimente publice, care vor avea în centrul atenției subiecte care vizează libertatea presei din Moldova și alte probleme cu care se confruntă jurnaliștii. Agenda activităților poate fi accesată aici.
 
Vă invităm să vă alăturați evenimentelor noastre pentru a susține împreună libertatea presei în Republica Moldova!
 
Informații suplimentare la tel. (022) 21 36 52, extensia Departamentul Instruire şi Comunicare.

Organizatorii evenimentelor sunt: Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI), Consiliul de Presă, Asociația Presei Independente (API), Centrul de Investigații Jurnalistice din Moldova (CIJM), Asociația Presei Electronice din Moldova (APEL).